De viering werd muzikaal ondersteund door het KBO koor Nispen Vocaal.
De viering werd muzikaal ondersteund door het KBO koor Nispen Vocaal. J.Gelderblom

KBO Nispen viert 60-jarig jubileum

NISPEN - Op woensdag 20 juni heeft KBO Nispen met 160 aanwezige leden het 60 jarig jubileum van de vereniging gevierd.

Om 10.00 uur werd de feestdag geopend met een Eucharistieviering in de Maria Hemelvaart kerk te Nispen. De viering werd voorgegaan door Claude Covemaker en Piet Swinne en muzikaal ondersteund door het KBO koor Nispen Vocaal.

Na de viering in de kerk gingen de 160 leden naar dorpshuis Nisipa om daar het jubileum verder te vieren. Onder het genot van een bakje koffie met wat lekkers, verwelkomde de voorzitter Jac Roeken iedereen. Daarna werden vier bestuursleden onderscheiden met een zilveren speld met het KBO-Logo en oorkonde uitgereikt door Jac Donkers, hoofdbestuurslid van KBO Brabant. Deze onderscheiding kregen zij voor het vele werk dat zij gedaan hebben voor KBO-Nispen. De bestuursleden die de onderscheiding ontvingen zijn de dames M. Mens-Bastiaansen en R. van Doormaal-van Eekelen en de heren K. Oostvogels en C. Wiericx.

Hierna volgde een goed verzorgde uitgebreide lunch die de KBO leden zich goed lieten smaken.

Daarna kon het echte feest beginnen. Met het komische Belgische duo Jefke Do en Stafke Re kwam de stemming er snel in en kwam de zaal los.

Tijdens de pauze werd door de voorzitter de eerste CD van het KBO meezingkoor Nispen Vocaal gepresenteerd. De CD werd onder zichtbare waardering van de aanwezige KBO’ers direct beluisterd.

Het Belgische duo vulde de rest van de middag waarna de KBO leden na een mooie dag weer huiswaarts gingen.

Om 19.00 uur was er nog een drukbezochte gezellige receptie voor verenigingen en genodigden waarmee de feestelijke jubileum dag werd afgesloten.

Meer informatie kunt u vinden op www.kbo-nispen.nl. [l]

Met het komische Belgische duo Jefke Do en Stafke Re kwam de stemming er snel in.