Loïs Schoonen uit Oud Gastel pakte het zilver in de meerkamp op het NK
Loïs Schoonen uit Oud Gastel pakte het zilver in de meerkamp op het NK trainster Karin

Super Ahoy weekend A-selectie turnsters Dynamo

ROOSENDAAL - Van 22 t/m 24 juni vond in Ahoy in Rotterdam Dutch Gymnastics The Finals 2018 plaats; een geweldig evenement met tal van variaties in de turn-, dans- en gymnastiekwereld. Voor 9 turnsters van de A-selectie Dynamo Roosendaal was dit weer een spannend weekend.

Op donderdag en vrijdag hadden de turnsters hun podiumtraining, zodat ze een beetje feeling met de toestellen zouden hebben voordat ze aan hun wedstrijden moisten beginnen. Op zaterdag startte de dag met Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen (pupil 2 N1) die hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen zouden draaien, namelijk hun NK! Joany draaide een goede wedstrijd met een mooie vloeroefening, maar had helaas een val van balk. Zij eindigde allround op een mooie 10e plaats. Loïs had een super balkoefening waar ze het hoogste punt mee behaalde en het 2de hoogste punt op vloer. Zij mocht het podium beklimmen en het zilver in ontvangst nemen. Een zeer knappe prestatie van deze turnsters op het hoogste niveau. Iefke Jacobs (senior 2e divisie) mocht meedoen aan de Ahoy cup senioren A en eindigde op een 23e plaats. Dit was meteen een goede oefening voor het komende jaar als ze promoveert naar de 1e divisie. Rebekka Hoek turnde dit jaar mee in de eredivisie senioren met de toppers zoals Sanne Wevers en Eythora Thorsdottir. Super knap na al het blessureleed de afgelopen 2 jaar. Ze eindigde op een prachtige 12e plaats in dit veld en pakte twee toestelfinales.

Zondag
Op zondag hadden Joany, Loïs , Rebekka, Elin Antens en Micaela van Dorst (pupil 1 N1) hun toestelfinales. Joany wist knap 2 bronzen medailles te bemachtigen, op sprong en op vloer en ze werd 7e op brug. Ook Loïs mocht op deze dag 2 keer het podium op. Zij behaalde zowel op balk als vloer een zilveren medaille en werd 5de op brug. Micaela turnde als laatstee turnster de allermooste vloeroefening die goed was voor goud en is dus Nederlands Kampioene op vloer in haar categorie. Elin behaalde zowel op brug als op vloer de 6e plaats en Rebekka werd 4de op sprong en 5de op vloer.
Iris van der Kloot (instap N1) had zich geplaatst voor het districtsteam Zuid en mocht samen met nog 4 andere turnsters gaan voor een plaatsje op het podium. Deze dametjes werden met hun team 3de en mochten het brons in ontvangst nemen.
Jasmina Vaarnold en Esmee Kools (jeugd 1e divisie) hadden hun Ahoy cup niveau C, zij eindigden op de 8ste en 13de plaats.