'Gratis schoolontbijt voor kinderen uit arme gezinnen'

ROOSENDAAL - Selda Bozkurt (Nieuwe Democraten) wil dat een structureel gratis schoolontbijt voor kinderen van wie de ouders dat niet kunnen betalen deel uit gaat maken van het Roosendaalse armoedebeleid.

DOOR REMKO VERMUNT

Dat heeft Bozkurt laten weten aan het college van burgemeester en wethouders. "Als een kind zonder ontbijt aan de dag begint, zal het zich niet goed kunnen concentreren, waardoor de geboden leerstof op school niet goed wordt opgenomen", stelt Bozkurt. "Dit heeft als gevolg slechte(re) schoolresultaten, achterstanden in sociale vaardigheden, enzovoorts." Daarnaast heeft Bozkurt signalen opgevangen dat jongeren vaak te laat op school komen omdat geld voor busreizen ontbreekt thuis. "We zien steeds meer kinderen die komen uit ontwrichtte gezinnen. Waar we geen zicht op hebben is of leerlingen naar school gaan met of zonder een fatsoenlijk ontbijt", aldus Bozkurt.

De fractie van de Nieuwe Democraten wil van het college weten of zij de mening van de Nieuwe Democraten deelt als het gaat om het aanbieden van het gratis schoolontbijt. Daarnaast willen de Nieuwe Democraten weten of in kaart is gebracht hoeveel kinderen regelmatig zonder ontbijt naar school gaan in Roosendaal. Mocht dat nog niet onderzocht zijn, dan willen de Nieuwe Democraten dat dit onderzocht wordt. "Kunt u daarbij tevens inzichtelijk maken waarom deze kinderen zonder ontbijt naar school gaan?"[l]