Hieronymusteam op Jaargangfinale.
Hieronymusteam op Jaargangfinale. Debby Gram (Hieronymus)

Zwemmers presteren super op de Speedo jaargangfinales

ROOSENDAAL - De laatste wedstrijd van het seizoen is bij de jongste Hieronymus wedstrijdzwemmers al jaren een keuze uit twee: je kunt met heel veel lol keihard zwemmen op de zomerwedstrijd in thuisbad de stok, of je kunt je proberen te plaatsen voor de Speedo jaargangfinales.

Dit jaar vielen beide wedstrijden op 1 juli en terwijl in het thuisbad de voorbereidingen in volle gang waren voor een middag racen en een heerlijke BBQ, reisden 5 zwemmers al in alle vroegte af naar Dordrecht. Zij haalde alle 5 twee of meer limieten en mochten strijden voor de titel : jaargangkampioen van Nederland. En heel eerlijk; eigenlijk is daar mogen starten al een geweldige prestatie; per afstand mogen de snelste 24 minioren zwemmers starten, terwijl er gedurende het jaar in de meeste jaargangen zo’n 600 tot 900 zwemmers actief zijn. Bij de beste 24 horen is dan echt al super.
Voor Hieronymus mochten Dion Potters(minior 6), Suzie Pellis(minior 5), Vera Bastiaensen, Imke Gram en Delano van der Weegen (minior 4) starten. Samen verschenen ze 13 keer aan de start, behaalden 22 PR’s en 4 gouden medailles.

'Fun' wedstrijd
Op hetzelfde moment zwommen 54 andere zwemmers van Hieronymus, in de leeftijd van 7 t/m 21 mee op de Stok; voor de jongste deelnemers een echte “fun” wedstrijd, voor de oudere zwemmers de mogelijkheid om zo net voor de zomerstop nog even een limiet voor het N(JJ)K van eind 2018 te zwemmen. Er werd dit keer voor een klassement gezwommen; de prijsuitreiking leverde dan ook geen medaille per afstand op maar een overall-klassement. Dat maakte het plezier er niet minder om.
Voor de complete uitslag en meer info: www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus. [l]