De doorlopende handpan workshops van PanBoedha trok veel belangstellenden.
De doorlopende handpan workshops van PanBoedha trok veel belangstellenden. Mariska Wagemakers

Veelzijdig aanbod op Exotische Markt OLT in Nispen

NISPEN - De vrijwilligers van Stichting Openluchttheater Nispen en de eveneens vrijwillige organisatie van de Exotische Markt blikken terug op een geslaagde 3e editie.

Zondag 8 juli kon in en om het Openluchttheater Nispen in stralend zomerweer volop genoten worden van het veelzijdige aanbod op de markt. Het muziek en dansprogramma vond dit jaar voor de eerste keer plaats op 2 podia; in het openluchttheater en aan de achterzijde.
Het publiek leek beide podia onverdeeld te waarderen. In het openluchttheater werd genoten van de Handpanband, die bezoekers al vroeg richting het theater hadden doen komen. De haast medittaieve klanken konden op aandacht en interesse rekenen, wat ook wel bleek uit de drukbezochte doorlopende workshops die door Annemarie Klein werden verzorgd. Chandana Sarma kreeg met haar Koninklijke dans uit India bewonderende reacties én mensen in beweging tijdens haar korte workshop in Kathak dans. De zomerse muziek van Roots Palmera en Broazinha bracht respectievelijk de Caribean en de Kaapverdische Eilanden ineens heel dichtbij. Met name de mozaïekbank aan de achterzijde van het openluchttheater was een aangename koele zitplek met vrijwel overal eersterangszicht op onder andere de Congologese zanger en gitarist Lwela Kasulwe. Remko & Valentijn Willems begeleidde op een uitstekende ritmische Spaanse wijze Miranda Brand die haar passievolle flamengo met het publiek deelde. Een daverend optreden van Makasi uit Huijbergen ontbrak ook dit jaar niet; de djembé band van Sanders Bervens bestaat inmiddels uit 14 djembé spelers en deze keer 6 doun spelers; de energie spatte ervan af!

Kunstwerkjes
De creatieve workshop had de gehele dag animo; liefhebbers van 3-77 jaar gingen enthousiast aan de slag om stenen te beschilderen tot unieke kleine kunstwerkjes. Andere kunstwerkjes waren terug te vinden op menige handen van de bezoekers; de jongedame van de henna leverde prachtige steeds weer verschillende "hand"werkjes. Ook Alice Kelder (ook bekend als Vuurvogel) kon met haar sjamanisme in de natuurlijke groene Tipi van wilgenbomen rekenen op aandacht voor haar mooie en bijzonderende bezigheden.
Een markt is geen markt zonder kraamhouders; uit de directe omgeving hadden kleine ondernemers hun kleurrijke en diverse waar uitgestald. De inwendige mens werd bediend vanuit maar liefst 4 verschillende wereldkeukens.

Voorstelling
Voor Stichting Openluchttheater is het nu weer vooruit kijken!
Zondag 22 juli is zal Clown Michelo de voorstelling Jabbe Dabbe Doe brengen: zijn clownerie, mime, acrobatie, koordans en muziek zal een aangename onbezorgde middag voor jong en oud zijn. Aanvang 14.30 uur.
Zie voor meer info: www.oltn.nl [l]