Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Geslaagde vijfendertigste editie van Nationale Jeugdronde 2018

ROOSENDAAL - De deelnemers van de Nationale Jeugdronde moesten woensdagochtend vroeg uit de veren. Al om 08.00 uur werden zij verwacht in het Vrouwenhofpark in Roosendaal voor het onderdeel 'Verkeersdoolhof'.

DOOR REMKO VERMUNT

Eén voor één gingen de deelnemers van start waarna ze aan de hand van verschillende verkeersborden een parcours moesten afleggen. Bij de een ging dat wat beter dan bij de ander. Zo zorgde onder ander het bordje 'verboden voor snorfietsers' voor nogal wat problemen.

Feestdag

Dit jaar is het fietsevenement toe aan de 35e editie. Dit heuglijke feit werd donderdag met alle 435 deelnemers, 80 ploegleiders en 115 vrijwilligers gevierd in attractiepark Drievliet in Den Haag. Vanwege deze feestdag werd er een extra dag aan het programma toegevoegd.

Programma

Op maandag gingen de rennertjes al aan de slag met de voorstelronde door Roosendaal en een ploegentijdrit. Op dinsdag vond de eerste etappe plaats van ongeveer 55 kilometer met halverwege een individuele achtervolging. Woensdag werd het verkeersdoolhof gereden met aansluitend de tweede etappe. De ruim vierhonderd deelnemers beten zich op vrijdag vast aan de derde etappe met in Woensdrecht een korte veldrit van 350 meter. Zaterdag werd de laatste etappe gereden met een behendigheidsrit en het spektakel werd op zondag afgesloten met een hinderniscriterium. [l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding