Celstraf voor Kobus L. na doodschieten schoonzoon

ROOSENDAAL - Drugsbaron Kobus L. verdwijnt voor lange tijd achter de tralies. De rechtbank in Breda legde de 72-jarige Rotterdammer een lange gevangenisstraf op voor de moord op zijn schoonzoon John Wassink in 2014 in Roosendaal.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het lijk van Wassink dook vier jaar geleden op in de Mark in Breda. Het was ingewikkeld in een blauw zeil. Wassink bleek met schoten om het leven te zijn gebracht in zijn woonwagen in Roosendaal. Volgens de rechtbank is er genoeg bewijs dat L. zijn 45-jarige schoonzoon doodschoot.

Vuurwapens

Er zat DNA op het gebruikte vuurwapen, op een poetslap waarin het pistool lag en in de wagen die werd aangetroffen op het terrein van de woning van het slachtoffer. Het motief voor de schietpartij zou een ruzie zijn tussen Wassink en de dochter van Kobus L. In 2015 werd de zeventiger al aangehouden als verdachte. Na een half jaar kwam hij vrij. Wel kreeg hij toen een gevangenisstraf, omdat hij in het bezit was van een revolver en een geweer. Deze spullen werden aangetroffen op het perceel van zijn dochter in Rijsbergen. Kobus L. woonde de uitspraak zelf niet bij. In het verleden zat de Rotterdammer al jaren in de gevangenis voor de handel in cocaïne. In 2003 kwam hij vrij. Hij zat lange tijd vast in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught. L. kampt de laatste jaren met een broze gezondheid.[l]