Geen snelle oplossing voor dichte spoorbomen Tolberg

ROOSENDAAL - Spoorwegbeheerder ProRail neemt op korte termijn geen maatregelen om de doorstroming van het verkeer op de spoorwegovergangen in de wijk Tolberg te bevorderen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Recent stonden weggebruikers bij de overgang op de Willem Dreesweg weer lang te wachten, voordat zij de wijk en uit konden. Deze situaties zorgen geregeld voor veel frustraties en ergernis onder automobilisten, fietsers en voetgangers. Zo stond er vrijdag 6 juli weer een enorme wachtrij bij de spoorovergang. Een aantal verkeersdeelnemers besloot niet langer te wachten en negeerde spoorbomen.

Maatregelen

ProRail is bekend met de situatie en heeft in het verleden al maatregelen genomen. De overgang bij de Willem Dreesweg is een druk gebruikte spoorverbinding met veel treinen uit België. Die komen ook weleens achter elkaar, waardoor de bomen langer dicht liggen dan gebruikelijk.

"Om dit tegen te gaan, hebben we een overbrugging in een sein gebouwd, zodat de overweg niet bij iedere trein vanuit België lang dicht is. Het sluiten van de overweg kan nu alleen gebeuren als er een incident plaatsvindt, of als treinen te vroeg vanuit België naar Roosendaal worden gestuurd", meldt een woordvoerder van ProRail. Een woordvoerster van de gemeente geeft aan dat er na de vakantie gesprekken worden opgestart met ProRail om de situatie te bespreken.[l]