Bergse Ryan en Amy de Bruijn zijn beide eindwinnaars van de jeugdronde in Roosendaal.
Bergse Ryan en Amy de Bruijn zijn beide eindwinnaars van de jeugdronde in Roosendaal.

Broer en zus Ryan en Amy de Bruijn eindwinnaars Jeugdronde Roosendaal

ROOSENDAAL - De Nationale Jeugdronde in Roosendaal is een fietsvakantie voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar die in de eerste week van de zomervakantie verreden wordt. Gedurende de 35ste editie reden er 432 kinderen mee die gedurende de week 250 km af moesten leggen.

Tussen de ritten door werden er verschillende wedstrijdonderdelen afgewerkt waaronder een proloog, individuele achtervolging, verkeersdoolhof, veldrit, behendigheidsrit en een hinderniscriterium. Na de veldrit waren broer en zus uit Bergen op Zoom al leiders in het klassement en mochten ze samen in de gele trui rijden. Na een hele goede behendigheidsrit waarin de 1ste en 2de plek werden behaald, werd het op de laatste dag zaak om dit vast te houden.
In het finaleonderdeel verloor Amy bij een hindernis haar schoen en kwam ze met 1 schoen over een finish. Door de opgebouwde voorsprong was dit voor Amy geen bedreiging voor de eindoverwinning.
Bij Ryan was het heel erg spannend in de kop van het klassement. Ryan reedt naar een mooie 2de plaats en werd daarmee ook eindwinnaar.
Beide kregen zij de regenboogtrui overhandigd en mooie prijzen waaronder beide een fiets.
Voor het eerst in de historie van de Jeugdronde mochten een broer en zus zich eindwinnaar noemen, een unicum en dat in de jubileum editie. Tevens is Amy met haar 10 jaar de jongste eindwinnares ooit. [l]