ROOSENDAAL - Al enkele jaren organiseert de herencommissie van de golfclub de Stok een Herendag en Barbecue met daaraan verbonden een loterij ten bate van een goed doel.

Na enkele landelijke doelen zoals Kika et cetera heeft men besloten het meer regionaal te zoeken en bij voorkeur gericht op sport en op kinderen. Zo kwam het dat een paar maanden geleden de stichting Paardrijden voor gehandicapten Het Vrolijke Ruitertje werd benaderd door Rob Snoek, een van de organisatoren van dit evenement. Na een gesprek en een bezoek aan een van de maneges in deze regio was de commissie overtuigd van het goede werk en de financiële nood van Het Vrolijke Ruitertje en koos dit als goed doel voor dit jaar.

Ludieke overhandiging
Er werden niet alleen loten verkocht, waarvoor natuurlijk ook prijzen moesten worden ingezameld, maar er werd ook wijn verkocht met een logo van Het Vrolijke Ruitertje. Tijdens de Barbecue na afloop van de wedstrijden op 20 juli werden de vele prijswinnaars verrast, maar werd ook de opbrengst van de activiteiten bekend gemaakt door het overhandigen van de cheque aan Het Vrolijke Ruitertje. De twee bestuursleden van deze stichting die voor deze avond waren uitgenodigd kregen van de voorzitter van de herencommissie Jan van Namen op ludieke wijze de cheque overhandigd met een knipoog naar Gaston van de Postcodeloterij. Net zoals zo vaak bij die activiteit werden ook hier de bestuursleden van Het Vrolijke Ruitertje totaal overdonderd door het enorme bedrag van € 1.555.-.

In hun dankwoord werd nog eens benadrukt hoe zinvol het paardrijden is voor de meestal meervoudig gehandicapten en hoe noodzakelijk het is dat er naast de contributie die de ruitertjes betalen sponsoren worden gevonden om het probleem van de nooit sluitende begroting op te lossen. Dankzij de vele vrijwilligers waar deze stichting op drijft en de bedrijven en clubs die financiële steun geven is het mogelijk de gehandicapten in onze regio het paardrijden aan te bieden. Voor deze doelgroep is dit een van de weinige sporten die binnen hun bereik ligt. Meer informatie hierover op www.hetvrolijkeruitertje.nl. [l]