Afbeelding
Foto:

Windhoos zorgt voor veel schade in Roosendaal

ROOSENDAAL - De enorme windhoos die donderdagavond over Roosendaal trok heeft voor ongeveer 160 meldingen gezorgd van schade aan huizen, auto's, tuinen en dergelijke. Dat laat burgemeester Jacques Niederer weten.

DOOR REMKO VERMUNT

"De schrik zat er bij iedereen goed in", stelt de burgemeester. "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen." Door de storm vielen er wel tal van bomen om, de A-dijken kwamen flink onder water te staan en het Visdonktunneltje was volledig ondergelopen. Maar ook in de Kalsdonk en Burgerhout was de schade aanzienlijk. De Krampenloop moet volgens de burgemeester minstens een week worden afgesloten om alles op te kunnen ruimen. De windhoos heeft ook veel schade veroorzaakt op Begraafplaats Zegestede aan de Rucphensebaan. "Er zijn op verschillende plaatsen bomen omgewaaid en takken afgewaaid. Diverse graven hebben hierdoor schade opgelopen", laat Patricia Mouwen namens de begraafplaats weten. "De rechthebbenden van de beschadigde graven worden door ons hierover benaderd."

De burgemeester wil grote complimenten overdragen aan de hulpdiensten. "Ik ben trots op hen omdat zij altijd, maar vooral ook nu in deze vakantieperiode, zo snel paraat staan", besluit de burgemeester. [l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding