Adrie de Kok Persoonlijk Kampioen HeMo 2018

WOUW - Op donderdag 19 juli, de laatste speeldag, viel de beslissing en kon Adrie de Kok gefeliciteerd worden met de titel: Persoonlijk Kampioen HeMo 2018.

Adrie speelde een heel sterk toernooi en was constant in zijn wedstrijden van de eerste tot de laatste partij. Speelde ook ruim boven zijn aanvang gemiddelde. Dit jaar was voor Adrie de tweede keer op een rij kampioen. Kampioen in 2017 en nu dus in 2018. Het verschil met de nummer 2 van dit toernooi, Johan Belleter was kleiner dan vorig jaar (0,666 punt).

Het toernooi gaf dit jaar een wat rommelig beeld. Co Huijgens nam dit jaar voor het eerst deel, maar had nog niet gespeeld in de regiocompetitie. Daarom speelde Co mee buiten mededinging. Maar Co won alle wedstrijden en bezorgde sommige spelers toch een flinke nederlaag. Dus een fors puntenverlies. Co kreeg uiteraard ook een beker als winnaar van het toernooi met de inscriptie erop (eerst plaats persoonlijk kampioenschap 2018 B.M).

Wat ook voor een rommelig beeld zorgde was de extreme warmte. Spelers in korte broeken, deuren open, zweten van div. spelers en af en toe inlassen van drinkpauze. Ook het uitvallen van Piet Verbeek door “gordelroos” gaf nadat zijn uitslagen uit de competitie waren gehaald, toch weer een heel ander beeld. Piet deed tot dan toe nog steeds mee voor de top 3 en speelde gewoon een heel goed toernooi. In de partij tegen Co Huijgens speelde hij b.v 3,5 gemiddeld.

Johan Belleter, eerste jaar voor Johan, en heel klein verschil met de kampioen Piet Kriesels. Weer puntenverlies tegen de “lagere” mannen. Harry Koen, voor veel spelers een gevreesde tegenstander. Frans Elst draaide in het begin goed in de top mee, daarna kwam er wat verval. Leo Balemans liep tegen een paar forse nederlagen op en viel zo buiten de top 3
Frie Wierckx. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Leo. Ad de Kok, goed toernooi, o.g zijn gemiddelde gespeeld, hoogste serie van het toernooi (25) maar liep ook tegen een paar forse nederlagen aan. Jan Luysterburg, onze beste biljarter. Daar zit bij Jan het probleem. Als anderen een paar keer missen is er niets aan de hand, maar dat is bij biljarters die er zoveel moeten halen funest. Rinus van Oorschot, voor hem een geslaagd toernooi want hij heeft weer een paar van zijn uitgekozen tegenstanders weer een flinke nederlaag kunnen bezorgen. Harry Schijven, niet constant genoeg. Hele goede, maar ook hele slechte wedstrijden.

Wetenswaardigheden

Nog enkele wetenswaardigheden van dit toernooi. Er zijn 66 wedstrijden gespeeld. 23 wedstrijden werden beslist in minder dan 20 beurten, waaronder 2 in 13 beurten. Hoogste serie 25 caramboles. 6 van de 11 spelers hebben boven hun gemiddelde gespeeld. 2 wedstrijden eindigde in meer dan 34 beurten.

Het persoonlijk kampioenschap is de afsluiting van het biljartseizoen. Zoals altijd geven we hier een feestelijk tintje aan, dit jaar met enkele consumpties van de kas, spelen op het geluksbord voor het fruitmandje, vrij biljarten en de bekeruitreiking. De wisselbeker, de “Autobedrijf de Blaay bokaal” en de bekers voor de eerste, tweede en derde plaats, werden dit jaar uitgereikt door de voorzitter van de biljartvereniging.

Einduitslag met wedstrijdpunten

Co Huygens B.M. 1. Adrie de Kok 110,665; 2. Johan Belleter 109,999; 3. Piet Kriesels 106,955; 4. Harry Koen 101,140; 5. Frans Elst 99,631; 6. Leo Balemans 94,947; 7. Frie Wierckx 94,825; 8. Ad de Kok 93,293; 9. Jan Luysterburg 92,331; 10. Rinus v. Oorschot 81,426; 11. Harry Schijven 75,550.

Samenvattend: Een spannende strijd om de titel persoonlijk kampioen HeMo 2018 en een goede winnaar. [l]