Schaakvereniging De Pion start seizoen

ROOSENDAAL - De zomervakantie zit er weer op. De jeugd gaat weer naar school en het werk wacht niet meer. Het teken voor Schaakvereniging De Pion om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Schaken is bij uitstek een sport die door iedereen beoefend kan worden. Of je nu jong bent of al op leeftijd, het maakt niet uit. Bij Schaakvereniging De Pion kan iedereen leren schaken!

Jeugdafdeling
De jeugd (vanaf een leeftijd van ongeveer 6 jaar tot ongeveer 16 jaar oud) leert alles over het schaakspel door korte lessen én uiteraard door het spelen van wedstrijden op eigen niveau. Er wordt begonnen met de basis maar al snel worden lastige tactieken geleerd die zelfs wereldkampioen Magnus Carlsen gebruikt in zijn schaakpartijen.
De jeugdafdeling bevindt zich op het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Op 31 augustus kan iedereen die wilt weten of er in hem of haar een wereldkampioen schaken zit, vrijblijvend inlopen bij de jeugdafdeling. Dat kan vanaf 19.00 uur.

Brabants jeugdkampioenschap
Vanaf 7 september is bijna iedere vrijdagavond vanaf 18.00 uur de les. De lessen worden verzorgd door jonge, gediplomeerde schaaktrainers die allemaal zelf ook op jonge leeftijd zijn begonnen met schaken bij de vereniging. Na afloop van de les, kunnen de kinderen even op adem komen waarna zij hun opgedane kennis direct in praktijk kunnen brengen. Dat duurt tot ongeveer 20.00 uur. Voor de jeugd worden ook geregeld leuke toernooien georganiseerd waarbij zij het opnemen tegen kinderen van andere schaakverenigingen. Zo organiseert de schaakvereniging het Brabants Jeugdkampioenschap voor de allerjongste schakers. Voor meer informatie over de jeugdafdeling kan contact worden opgenomen met Koen Riemens via het e-mailadres jeugdleider@depion.nl of kan de website worden bezocht: www.depion.nl

Seniorenafdeling
Naar mate de jeugd ouder wordt, stroomt zij door naar de seniorenafdeling. De senioren spelen verschillende competities waarbij iedereen op zijn eigen niveau iedere week een mooie schaakpartij kan spelen. Ook als je dus al ouder bent en nog niet kunt schaken, kan het geleerd worden. De seniorenafdeling begint op vrijdag 7 september met een inloopavond waarna op 21 september de competities beginnen. De senioren spelen op vrijdagavond vanaf omstreeks 20.15 uur bij de Black Horse in Roosendaal. Voorafgaand aan en na afloop van de partij is er altijd de mogelijkheid om gezellig bij te praten met de andere leden van de vereniging.

Landelijk niveau
De senioren spelen daarnaast met vier teams op landelijk niveau. Deze wedstrijden tegen andere verenigingen vinden ongeveer eens per maand plaats op zaterdagmiddagen. Voor meer informatie over de jeugdafdeling kan contact worden opgenomen met Frank Lambregts via het e-mailadres frank@depion.nl of kan de website worden bezocht: www.depion.nl [l]