toveren op het biljart
toveren op het biljart cartoon vrij van rechten

Fantasiebiljarten om de Toverstaf

ROOSENDAAL - Het jaarlijkse toernooi fantasiebiljarten gaat na de Roosendaalse kermis weer beginnen in café biljart de Bloemenmarkt. Er is plaats voor 40 deelnemers om te strijden voor de felbegeerde wisseltrofee de Toverstaf.

Al voor het 32e jaar organiseert Ludo Alberts dit spektakel voor biljartliefhebbers uit Roosendaal. De deelnemers worden over 4 avonden ingedeeld om voorwedstrijden te spelen..Op de speelavond krijgt men een boekje met 16 tekeningen van de verplichte stootbeelden op het biljart. Het zijn stoten over minimaal 3 banden. Op het groene laken zijn de posities van de 3 bilartballen uitgetekend. Elke stoot moet volgens de tekening worden uitgevoerd en men mag 3 keer proberen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad worden punten toegekend. Alle punten van de 16 figuren worden opgeteld en de winnaar van elke voorwedstrijd gaat naar de finale. Van de overige deelnemers wordt een ranglijst opgemaakt en de beste 6 gaan ook naar de finale. In de finale komen de 16 figuren opnieuw op tafel aangevuld met enkele geheime opdrachten.
De voorwedstrijden zijn op 7 - 8 - 14 en 22 september. De finale is zaterdag 29 september.Aanvang 19.30 uur.Inschrijven kan in café de Bloemenmarkt. Er zijn nog plaatsen vrij. [l]