ROOSENDAAL - Op 26 augustus is Roosendaal voor één dag ‘ROtary Over de Tong’. Rotaryclub Roosendaal organiseert dan voor de tweede keer haar ‘Mosselfeest’.

Vorig jaar kwamen er ruim 250 gasten naar de Markt om te genieten van een verse mosselmaaltijd. De opbrengst werd geschonken aan Muziekvereniging Roosendaal.

Op de laatste zondag van augustus wordt ‘ROtary Over de Tong’ gehouden in de prachtig gelegen tuin van Theater De Kring. De gasten kunnen dan genieten van deze schelpdieren die ter plaatse worden gekookt.

De opbrengst komt geheel ten goede aan Het Openluchttheater in Nispen, een prachtige culturele voorziening die geheel door vrijwilligers is aangelegd. Zij verzorgen ook het onderhoud en de programmering. Dit leuke dorpstheater moet het stellen zonder sanitair en opslagfaciliteiten. Hier gaat Rotaryclub Roosendaal samen met de mosselliefhebbers wat aan doen! Voor de enkeling die niet van mosselen houdt, is een alternatief gerecht beschikbaar.

Het koken begint om 16.00 uur en om 20.00 uur wordt de laatste mossel uitgeserveerd. Vooraf en ook na afloop kan de bezoeker nog genieten van o.a. PLEIN 7Recover als ook entertainment in de tuin.

Het deelnemen aan ‘ROtary Over de Tong’ kan gezellig met z’n tweetjes, maar ook met het hele gezin. Voor bedrijven is het een excellente gelegenheid om personeelsleden of zakelijke relaties te onthalen. Voor een luttel bedrag kan een heerlijk mosselmaal worden genoten in het groen tussen het historische Tongerlohuys en het moderne theater, waarbij ook nog eens een cultureel verantwoord doel wordt gesteund.

Kaarten zijn te koop en kunnen besteld worden via rotarymosselfeest@gmail.com. Maar soms is de beller sneller, kaarten kunnen dus ook telefonisch worden besteld via nummer 06-42157151

De Rotary-kookploeg is al volop in training om het succes van vorig jaar op z’n minst te evenaren. Graag heet Rotaryclub Roosendaal vele gasten welkom op 26 augustus in het ‘pop-up’-restaurant.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Thijs Kaas (thijs.kaas@chem-dry.nl), Cok Sprangers (caw.sprangers@gmail.com)en Robbert Hectors (r.hectors@hotmail.com). [l]