De trompetten waren in trek met hulp van muzikant Kees.
De trompetten waren in trek met hulp van muzikant Kees. Corrie Verbraak

Harmonie Nispen dolblij met Meziekmeneer Ronald

NISPEN - Harmonie St. Caecilia uit Nispen opende het muzikale jaar voor de kinderen van Nispen en omstreken met Meziekmeneer Ronald in het openluchttheater Nispen. Om kinderen te laten beleven wat het maken van muziek met je doet, werd Meziekmeneer Ronald uitgenodigd. Ronald gaf een spetterende show, waar 180 kinderen, ouders en opa’s en oma’s enorm van genoten. Er werd gezongen, gedanst en muziek gespeeld op boomwhackers, met shake-bekers en trompetten. Het was één groot feest!

Het feest werd nog groter toen na de voorstelling grote muziekkisten met echte instrumenten open gingen. Alle kinderen konden met hulp van de muzikanten van de harmonie instrumenten uitproberen. Wat klonk het mooi: trombones, trompetten, de bekkens en de grote en kleine trom. Gelukkig waren ook de klarinetten en dwarsfluiten interessant.

Harmonie Nispen kijkt samen met stichting Openluchttheater Nispen terug op een geweldige middag, waarbij jeugd en cultuur elkaar ontmoet hebben. De harmonie zou het mooi vinden als kinderen door dit soort activiteiten geprikkeld worden om te starten met een muziekopleiding. Want wat is een dorp of stad zonder orkest, dweil- of popbandje. Laten we de muziek vooral met elkaar in leven houden! [l]

Wat een feest bij Meziekmeneer Ronald!