Rugby vereniging RC RCC BEKARO slaat andere weg in met rugby technisch beleid vanuit nieuw opgezet technisch hart

ROOSENDAAL - Het Technisch Hart wil vanaf de jongste jeugd de spelers een uitgebalanceerde ontwikkeling aanbieden waarbij aandacht wordt geschonken aan de mentale, technische, tactische en fysieke ontwikkeling. De ontwikkeling start met de jongste met plezier en eindigt bij de colts met prestatie.

RCCBekaro wil binnen drie jaar op 1e klasse niveau spelen met het eerste team, aankomend seizoen zo veel mogelijk vanuit zijn eigen kracht op 2e klasse niveau handhaven en over twee jaar met een tweede team. Daarnaast is er plaats voor damesrugby, recreanten en veteranen.

Uniforme visie
Een uniforme visie ten aanzien van benadering en beleving van het rugbyspel wordt nagestreefd. Centraal staan hierin: het spel begrijpen, eigen keuzes kunnen maken, technisch en fysiek in optimale conditie zijn, willen samenwerken en winnen, een sterke persoonlijkheid hebben en intrinsiek gemotiveerd zijn. Rugby wordt gespeeld vanuit een goed samenwerkende organisatie. Begrippen die hierbij gehanteerd worden zijn: Variatie, dynamiek, initiatiefrijk, hoge intentie en agressieve ‘pressie’.

Respect
Wij willen dat onze teams en spelers op alle niveaus gevreesd worden op het speelveld, maar gerespecteerd en bewonderd worden vanwege de manier waarop ze spelen en waarin ze zowel overwinning als verlies accepteren. Technisch kader is opgeleid en woont interne en externe bijscholingen bij. Daarnaast worden ambitieuze spelers uitgedaagd aansluiting te zoeken bij regionale en nationale selecties van Rugby Nederland.
Binnen onze vereniging is plek voor iedereen: jeugd, dames en heren. Leden genieten van de rugbysport op recreatief en competitief niveau. Op zowel het veld als daarbuiten, worden de normen en waarden, zoals gesteld binnen de kernwaarden van de rugbysport, breed gehanteerd. Het rugbyspel wordt gespeeld vanuit een breed gedragen visie. Hierin is de identiteit van onze club af te leiden. In de rugbysport herkennen we kameraadschap, sportiviteit en respect. Respect. Respect voor afspraken, respect voor regels, respect voor spullen, respect voor anderen. Respect geven is respect krijgen. Deze mentale eigenschappen zijn nodig om onze fysieke sport met voldoening uit te kunnen oefenen.

Doelstelling seizoen 2018 - 2019
Voor alle spelers wordt een platform gerealiseerd om stappen te maken. De trainingen die worden verzorgd sluiten naadloos aan op het bereiken van hogere niveaus. Dit trainingsplan houdt rekening met de verschillen in leeftijd en ontwikkelfases van rugbyers. Spelers worden individueel beter en sterker. Trainingen worden als volgt opgebouwd: 1/3 warming-up & fysiek, 1/3 rugbydrills en 1/3 spelvormen/wedstrijdvoorbereiding. N.B. Focus op hoe en waarom!

Categorieën: Rugby is een snelgroeiende teamsport in Nederland. Rugby in Nederland is verdeeld over ongeveer 100 verenigingen. Bij rugby zijn een aantal leeftijdscategorieën verdeeld in onderstaande teams: Guppen (5 jaar), Turven (6-7 jaar), Benjamins (8-9 jaar), Mini's (10-11 jaar), Cubs (12-13 jaar), Junioren (14-15 jaar), Colts (16-18 jaar), Senioren (heren), Senioren (dames vanaf 16 jaar)

Trainingen: Geïnteresseerd? Dan heten we je graag welkom tijdens de trainingen. De trainingsdagen zijn op dinsdag en vrijdag. Trainingstijden zijn bij de Guppen t/m de Mini's van 18.45 tot 19.45 uur. Bij de Cubs en Junioren van 18.45 tot 20.15 uur. En bij de Colts en Senioren van 20.00 tot 21.45 uur. Voor meer informatie: www.rugbyroosendaal.nl [l]