Hiphop onder de bezielende leiding van Curtley.
Hiphop onder de bezielende leiding van Curtley. Jelle Schepers (hoeft niet vermeld te worden!)

10e Buurtfestijn DesDia

ROOSENDAAL - Op woensdagmiddag 5 september van 13.30 tot 16.30 uur wordt door de Stichting DesDia het jaarlijkse buurtfestijn georganiseerd op het speelveld aan de Desmijndijk in de wijk Kortendijk. Het buurtfestijn is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar uit de wijk Kortendijk. En natuurlijk zijn ouders, grootouders en buurtbewoners van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee te genieten van de activiteiten van de jeugd.

Tien jaar geleden werd door de toenmalige Werkgroep DesDia het initiatief genomen voor het organiseren van een straatfeest om de bewoners van de Desmijndijk en Diamantdijk op een gezellige manier in contact met elkaar te laten komen. Het was een groot succes en sinds 2014 heeft het buurtfeest zijn huidige vorm gekregen.

Hindernisbaan
Voor de stoere jongens en meisjes is er een uitdagende hindernisbaan en kan er onder leiding van Sportservice Noord-Brabant naar hartenlust gesport worden. De kleintjes tot 5 jaar kunnen zich uitleven op het Spongebob springkussen. En als Boost samen met de ‘hiphopper’ losgaan, komen ongetwijfeld de voetjes van de vloer. Daar krijg je dorst van en na een bekertje ranja kun je bijkomen door een eigen kunstwerk te maken met begeleiding van de schilderclub van ’t Dijksteeke of door je te laten schminken door de Schminksmoeltjes. Kortom voor elk wat wils!
Het buurtfestijn wordt mede mogelijk gemaakt door de bereidwillige medewerking van diverse sponsoren, de Gemeente Roosendaal, het Politieteam Roosendaal, KPO basisschool De Saffier, Woningcorporatie Alwel, de omwonenden van het speelveld en vele anderen. [l]