Hondje Lente werd destijds in erbarmelijke toestand inbeslaggenomen in het West Brabantse Roosendaal. Zij ondervond blijvend lichamelijk letsel door de ontberingen die ze had moeten doostaan. Bij stichting Dier en Project ontving ze alle liefde en zorg die ze nodig had.
Hondje Lente werd destijds in erbarmelijke toestand inbeslaggenomen in het West Brabantse Roosendaal. Zij ondervond blijvend lichamelijk letsel door de ontberingen die ze had moeten doostaan. Bij stichting Dier en Project ontving ze alle liefde en zorg die ze nodig had. Foto:

Open dag bij Stichting Dier en Project/Kattenwoud

NISPEN - Op zaterdag 1 september organiseert deze volstrekt unieke dierenopvang de jaarlijkse open dag. U bent meer dan van harte welkom voor een meet en greet met een aantal van de vrijwilligers en de potige bewoners.

De stichting biedt opvang aan dieren die werkelijk nergens anders meer terecht kunnen. Die elders om niet medische redenen gedood zouden worden. Denk daarbij ook aan uitgeprocedeerde asieldieren of dieren wier medicatie vanwege behandelbare kwaaltjes teveel geld kosten voor de commercieel ingestelde opvangen. De daar aanwezige dieren zijn niet afkomstig vanuit de particuliere sector maar vanuit de autoriteiten op het gebied van dierenwelzijn. De stichting kent geen betaalde medewerkers en al helemaal geen strijkstokken. Ze blijven dicht bij de basisbehoeften van dieren, liefde, rust, veiligheid en regelmaat zijn sleutelwoorden. En vanwege die broodnodige rust is de opvang normaliter niet toegankelijk.

"Al tientallen jaren bekommeren wij ons om dieren die tussen wal en schip dreigen te belanden. We doen dat vanuit onze thuisbasis, tevens het stichtingsadres. We wonen dus samen met onze opvangdieren, in en om het huis. En daarin maken we vaak het verschil. Wij als vrijwilligers bieden de dieren een vertrouwenspersoon, benaderen hen met inachtneming van hun dieronvriendelijke verleden en door middel van observatie lezen we hun behoeftes voor nu en in de toekomst. Opvang zonder tijdsdruk! De stichting is geheel afhankelijk van donaties en giften, ontvangt geen subsidie en we herplaatsen wel maar we verkopen geen dieren. We hebben geen asielfunctie en ook geen pensionmogelijkheden. Dier en Project/Kattenwoud is er voor de dieren en de ons ter beschikking staande gelden gaan immer in zijn geheel en rechtstreeks naar de dieren", zo laat voorzitter Els Adams weten.

De stichting is gevestigd in het West Brabantse Nispen maar de dieren zijn afkomstig vanuit alle hoeken van het land. Bruno uit Ede, Prins uit Sneek, Kika uit Walcheren zijn zomaar een paar voorbeelden van honden die bij Dier en Project hun leventje mogen beleven. Ook de katachtige bewoners zijn van nationale afkomst. "Onze voorkeur gaat echter wel uit naar het opvang bieden aan de Nederlandse en Belgische dieren die in opperste nood verkeren. De stichtingen die hulp proberen te bieden aan de dieren in het buitenland schieten als paddenstoelen uit de grond. Natuurlijk kent onze dierenliefde geen grenzen en hulp in het land van herkomst ondersteunen wij met volle overtuiging. Maar wij zijn geen voorstander van de massale import van honden en katten vanuit het buitenland. We worden te vaak geconfronteerd met mislukte herplaatsingen van deze dieren, weggelopen exemplaren omdat de zielen geen idee hebben wat er van hen wordt verwacht binnen onze samenleving. Bovendien zijn wij van mening dat er veel te weinig aandacht is voor de ontstane problemen in opvang van dieren met een rugzakje. Daarom grijpen we de kans om vol trots de eerder ter dood veroordeelde dieren die thans bij ons verblijven en hun wijze van huisvesting te laten zien. Als donatie aan de dieren kunt u op deze dag ook uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel aanleveren in dichte plastic zakken. Wij ontvangen daar een kilo-vergoeding voor", aldus Els.

Zodoende bent u dus van harte welkom op zaterdag 1 september tussen 11.00 uur en 18.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Shadow Dream. De diverse kraampjes vol met unieke items zijn meer dan een bezoekje waard en er zijn drankjes en diervriendelijke hapjes verkrijgbaar. www.dierenproject.nl. Stichting Dier en Project/Kattenwoud, Dennestraat 9, 4709 PR Nispen. [l]