Deelnemers van de familie-driedaagse doorkruisen de velden rond Roosendaal.
Deelnemers van de familie-driedaagse doorkruisen de velden rond Roosendaal. De Bloemschevaert

Familie-driedaagse Bloemschevaert een succes

ROOSENDAAL - Centrum voor wonen & zorg De Bloemschevaert en Dagbesteding Bloementuin organiseerden op 21, 22 en 23 augustus een familie-driedaagse. Tijdens deze wandeltocht liepen bewoners en bezoekers van de dagbesteding een route van ongeveer 2 kilometer.

Met een opkomst van 50 deelnemers was deze eerste driedaagse een daverend succes. Familie liep mee, samen met vrijwilligers, de fysiotherapeut en beweegagogen van De Bloemschevaert en medewerkers van het hoofdkantoor van Groenhuysen. Ook een aantal kinderen uit de wijk hielp op eigen initiatief mee om de stoet veilig te laten oversteken. Langs de kant stonden mensen te klappen en aan te moedigen. Het weer werkte goed mee. Buiten een paar spetters regen op de laatste avond kwamen de wandelaars droog van a naar b.

Extra activiteiten
Manager van De Bloemschevaert Debbie Culligan opende de eerste avond met een toespraak, waarna twee bewoners een lint doorknipten. Een draaiorgel zorgde daarbij voor de muzikale begeleiding. De eerste twee avonden stond er halverwege de route een post waar roze koeken, zakjes chips, pakjes drinken en flesjes water uitgedeeld werden, gesponsord door een supermarkt. De band Wa d’un Getob moedigde de wandelaars op de laatste avond aan om nog even hun beste beentje voor te zetten. Ook orgelman de heer van Zuilichem was van de partij. Na afloop konden de lopers een ijsje halen bij een ijscokar. De Raad van Bestuur van Groenhuysen deelde op de laatste avond aan alle deelnemers mee medaille uit en aan alle helpers een zonnebloem. [l]

De stoet van deelnemers aan de wandeltocht.