Bakken van de mosselen.
Bakken van de mosselen. Foto:

Mosselfeest 'ROtary over de Tong" een groot succes

ROOSENDAAL - Een legertje hobbykoks, vrijetijds-obers en een gigantische opruimploeg. Voor een kleine driehonderd gasten kookten leden van Rotaryclub Roosendaal zondag 26 augustus 255 kg mosselen bij elkaar die gretig aftrek vonden. De tweede editie van het Rotary Mosselfeest, ditmaal gehouden in de tuin van het Tongerlohuys en schouwburg De Kring, werd daarmee een groot succes.

De schalen met dampende mosselen, de salades, de sausjes en de frites waren nauwelijks aan te slepen. De gasten wachtten geduldig op hun portie. Ook dankzij de klanken van het muziekfestival op het aanpalende Tongerloplein was de sfeer in de fraaie en historische binnenstadstuin opperbest.
Voor de liefhebbers waren tevens oesters voorzien terwijl de allerkleinsten heerlijk konden genieten van een passend kindermenu. Ook aan de niet-mosselliefhebber was gedacht.
Doel van het festijn was het versterken van de kas van het Openluchttheater in Nispen. Voorzitter Frédérique Assink van de Rotaryclub kon na afloop een cheque van 4500 euro overhandigen aan het bestuur van de Stichting Openluchttheater Nispen. Daarmee kunnen een opslagcontainer en sanitaire voorzieningen bij het theater achter de Nispense kerk worden gerealiseerd. [l]