Met de Roospas worden klanten bedankt die aankopen doen.[l]FOTO PETER BRAAKMANN
Met de Roospas worden klanten bedankt die aankopen doen.[l]FOTO PETER BRAAKMANN Foto: Peter Braakmann

Dit is... hét Roosendaalse spaarprogramma

ROOSENDAAL - Op de Nieuwe Markt in Roosendaal is afgelopen zaterdag hét nieuwe spaarprogramma van de gemeente Roosendaal gelanceerd. Met de speciale Roospas kan je vanaf nu bij ruim vijftig ondernemers uit de binnenstad sparen voor gratis producten en diensten.

DOOR REMKO VERMUNT

Al jaren wordt er door een groep van hardwerkende ondernemers uit de binnenstad achter de schermen nagedacht over het introduceren van een Roosendaals spaarprogramma. Verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd, maar de Roospas is volgens de ondernemers hét ideale systeem. "We willen de klanten bedanken dat ze hun aankopen bij ons doen", aldus de kerngroep achter de Roospas.

Deelnemers

De Roospas is gratis te verkrijgen bij de deelnemende winkels. Welke dat zijn, is te zien aan de stickers op de etalageruit én op de website roos24.nl. Inmiddels hebben al ruim vijftig ondernemers zich aangesloten bij het spaarprogramma en dat aantal blijft groeien. Op dit moment richt men zich voornamelijk op de binnenstad, maar in de toekomst wordt dat waarschijnlijk uitgebreid naar de rest van Roosendaal.

'Het is een unieke samenwerking
die je in Nederland eigenlijk
nergens anders ziet'

Punten sparen

Met de Roospas kan je bij de winkeliers punten sparen. Voor iedere twee euro die men in de winkel besteedt, krijgt men 1 punt cadeau. Met die punten kan je onder andere sparen voor leuke producten. De toekomstige acties zullen variëren, zodat je al voor honderd punten iets uit kan zoeken. Maar, je kan ook sparen voor grotere zaken die bijvoorbeeld duizend punten kosten.

Gratis parkeren
De gespaarde punten kan je niet alleen inruilen voor gratis producten en diensten, maar je kan je punten ook gebruiken om de parkeerkosten te betalen. "We hebben gemerkt dat veel mensen het betaald parkeren als struikelblok ervaren om te shoppen in de binnenstad. De Roospas biedt hier een oplossing voor." De punten die je spaart vertegenwoordigen een waarde. Je kan ervoor kiezen om je punten in te ruilen voor producten, maar je kan de punten ook gebruiken als parkeergeld bij de parkeergarages. Zo hoeft er geen belemmering meer te zijn om een bezoek te brengen aan de binnenstad.

Prijzen winnen
Naast de punten die je spaart, krijg je ook bij iedere aankoop een digitaal lootje. Iedere maand wordt er dan ook een loterij gehouden waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Hoe meer lootjes je in een maand verzameld, hoe groter de kans is dat jij naar huis gaat met de prijs. In de maand september kan je één jaar lang gratis pizza's winnen, een jaar lang gratis knippen of een jaar lang gratis parkeren. Om dit te bekostigen leveren de ondernemers allemaal een stukje omzet in. Het idee voor de Roospas is afkomstig uit België. Daar doen al ruim 300 ondernemers mee. De ondernemers zijn naar eigen zeggen best trots op het eindresultaat. "Het is een unieke samenwerking die je bijna nergens anders ziet." [l]