[chapeau] Groeps- en individuele begeleiding

Stoppen met roken

ROOSENDAAL - Waarom stoppen met roken? Wist u dat wanneer u stopt met roken er al snel positieve gezondheidseffecten merkbaar zijn? U merkt op korte termijn dat u snel meer lucht krijgt en zich fitter voelt.

De kans op allerlei ziektes en aandoeningen neemt af. U hebt bijvoorbeeld minder kans op het krijgen van een hartinfarct, beroerte, longkanker, mond- en slokdarmkanker.

Wat houdt de stoppen met roken begeleiding in?
De begeleiding bestaat uit acht gesprekken. Ze vinden plaats in een periode van drie maanden en zijn bedoeld om u te helpen bij het stoppen met roken.
De nadruk bij groepsbegeleiding ligt op het samen stoppen: je geeft elkaar tips, wisselt ervaringen uit en moedigt elkaar aan als het moeilijk wordt. Deze begeleiding wordt op verschillende locaties in de regio georganiseerd (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). Op 18 september start er een nieuwe groep, meld u hier dus nog snel voor aan!
De individuele begeleiding vindt plaats op een locatie bij u in de buurt, in de huisartsenpraktijk of in het ziekenhuis. U heeft gesprekken met een gediplomeerde stoppen met roken begeleider.

Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?
Het stoppen met roken programma van Zorggroep West-Brabant wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wel is het verplicht eigen risico van toepassing. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Aanmelden kan via https://www.zorggroepwestbrabant.nl/zorgprogrammas/stoppen-roken