Afbeelding
Foto: Winnaars Ingrid van Baal en Erwin Harmes

Erwin Harmes en Ingrid van Baal winnaars van Quikrun 2018

In vijf jaar tijd is deze sportieve loopwedstrijd uitgegroeid tot een prachtig evenement ter nagedachtenis van Paul Quick", vertelt voorzitter Jan Jongeneelen. "Met de opbrengst hebben we al vele Roosendaalse kinderen kunnen laten sporten."

Initiatief
De Quikrun is een initiatief van de loopmaatjes van de in 2013 overleden hardloper Paul Quik en heeft als doel geld in te zamelen voor Stichting Paul. Deze stichting werd opgericht om kinderen uit minderbedeelde gezinnen in gemeente Roosendaal de kans te geven om te sporten. "Vorig jaar hebben we 100.000 euro kunnen besteden aan zwemlessen, contributie en aanschaf van sportkleding voor 500 kinderen", vertelt Jan Jongeneelen tevreden.

Sporten is gezond
"Drie jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen", vertelt Kees van den Berk (54). "Ik had altijd last van mijn knieën maar toen ik ging hardlopen werd ik steeds fitter, verloor gewicht en heb geen pijnlijke knieën meer." Kees liep de 10 kilometer in 46 minuten en 12 seconden. Ook Monique Gommeren liep samen met haar nichtje Mariska Gommeren de 10 kilometer. Monique is pas begin dit jaar gestart met hardlopen en is op een half jaar tijd 30 kilo afgevallen. Ze liep de 10 kilometer in een tijd van 58 minuten, haalde geen podium plek maar haar medaille is dik verdiend. De zeventigjarige Cor van Nispen liep de 5 kilometer in 23 minuten en het podium van categorie 65 jaar heren werd ook bemand door drie sportieve mannen Toon van Peer (67), Hans van der Meer (67) en Johan Peeters, (69).

Kidsrun
Nadat Elizeba Cherono, Nederlands kampioene op de 10 km in 2016, om 11.00 uur het startschot had gegeven voor de 10 kilometer Quikrun, riep de speaker de jongste toeschouwers bij elkaar om deel te nemen aan de kidsrun. "Jullie kunnen een medaille verdienen en een bidon als jullie een rondje rennen of wandelen over de hardloopbaan." Zo'n tien kinderen verschenen aan de start. Aafke Wagemakers (10) kwam als eerste over de finish maar natuurlijk hadden alle kids gewonnen. De vijfjarige Mads Franken was één van de jongsten en liep met knuffel Konijn: "ik hoop ooit sneller te zijn dan papa."

Winnaars
Tijdens de wedstrijdloop van 10 kilometer konden punten worden behaald voor het Running Centrum Loop Circuit. Hiervoor waren 4 dames en 5 heren categorieën. De overall winnaars waren bij de heren: 1e plaats Erwin Harmes, 2e Ricardo Sint Nicolaas en 3e Huub Maas. Bij de dames: 1e Ingrid van Baal, Birgit Voorn en Anita Spronk. The Battle of the Fittest werd gewonnen door Move One Team. En de beste recreant was Elles van Dillen. De eerste podiumplaatsen bij de 5 kilometer heren en dames waren Crum van de Linden, die ook nog eens daarna de 10 kilometer liep, en Ina van Otzel.