ROOSENDAAL - Muziekvereniging Roosendaal heeft het druk dit jaar, vooral met alle activiteiten rondom de viering van Roosendaal 750 jaar in deze maand, waarin de Concertharmonie van de vereniging een hoofdrol speelt.

Bij al die drukte wordt de lange termijn niet vergeten. Er moeten vooral nieuwe muzikanten worden aangetrokken: iedere Roosendaler moet de kans krijgen een instrument te leren bespelen. De vereniging heeft daarom een aantal projecten op touw gezet, waarvan hier een overzicht volgt. Al deze projecten vinden plaats in Cultuurhuis 'De Suite', Burgerhoutsestraat 23 te Roosendaal. Gaat u er even voor zitten...

Repetities
Om te beginnen start op 11 september een nieuw orkest met de repetities: het 'middagorkest' (een betere naam wordt nog gezocht), dat uitsluitend in de middag gaat repeteren en optreden. Doelgroep is de muzikant die het notenschrift én een instrument beheerst en die niet in de avond kan of wil gaan musiceren. De repetities zijn op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Het middagorkest moet een veelzijdig orkest voor jong en oud worden, dat aan veel culturele activiteiten kan meedoen en daarnaast activiteiten muzikaal kan ondersteunen, bijvoorbeeld in verzorgingshuizen. De muzikale leiding ligt bij Marjolein Roovers, die ook het muzikale programma samenstelt: gevarieerd met een tikkeltje uitdaging. Het orkest is te bereiken via middagorkest@muziekverenigingroosendaal.nl.

Kinderen
Voor de jongste kinderen is het project 'Duik in muziek' gestart. Via de website van Sjors Sportief (www.sjorssportief.nl/activiteit/49165/duik-in-muziek) kunnen kinderen uit groep 4 t.m. 8 zich aanmelden voor drie gratis lessen die gegeven worden door Gijs van Oosterhout. De lessen zijn op woensdag 19 en 26 september en 3 oktober, van 18.30 tot 19.15 uur. Op zaterdag 6 oktober geven deze kinderen, voorafgaand aan het miniconcert van Michiel Drijver (zie hierna), een presentatie van wat ze hebben geleerd.

Beginners
Op zaterdag 6 oktober wordt voor totale beginners van 8 tot 88 een gratis workshop gehouden onder leiding van Michiel Drijver, van 10.30 uur tot 15.30 uur. Je hoeft niet eens noten te kunnen lezen! De deelnemers krijgen een paar uur les op een instrument naar keuze en mogen als klap op de vuurpijl meespelen in een miniconcert in de grote zaal van Cultuurhuis de Suite. Twijfel niet en geef je vóór 21 september op via penningmeester@muziekverenigingroosendaal.nl.

Kweekvijver
Op woensdag 10 oktober start 'de Kweekvijver' met musiceren van 18.30 tot 19.30 uur. De Kweekvijver, onder leiding van Gijs van Oosterhout, is bedoeld voor beginnende muzikanten in de leeftijd van 8 tot 88 jaar. De nadruk ligt op samen muziek maken. Meer informatie vindt u op www.muziekverenigingroosendaal.nl.

Big Band
Op 24 november krijgen alle Roosendaalse muzikanten de kans om deel te nemen aan een gratis workshop met de Valleysound Big Band. Het Opleidingsorkest van Muziekvereniging Roosendaal doet ook mee. De muzikanten maken kennis met het spelen en improviseren met een big band. Wil je hieraan deelnemen geef je dan op bij frankstroop@gmail.com.

Informatie
Voor meer informatie over deze projecten kunt u terecht op onze website (www.muziekverenigingroosendaal.nl) of op onze Facebookpagina (www.facebook.com/muziekverenigingroosendaal)
We hopen veel muzikanten te mogen verwelkomen op een van onze workshops! [l]