De schminksmoeltjes aan het werk.
De schminksmoeltjes aan het werk. Jelle Schepers

10e Buurtfestijn DesDia druk bezocht

ROOSENDAAL - Het 10e Buurtfestijn, georganiseerd door de Stichting DesDia, werd mede door het prachtige weer, een groot succes. De voorspellingen voor woensdagmiddag 5 september waren niet best. Buien, zelfs met onweer, zouden het jaarlijkse buurtfeest kunnen verpesten. Gelukkig werd ook nu bewezen dat het weer voorspellen in Nederland een moeilijke taak is.

Wethouder Toine Theunis kon om half twee het buurtfestijn openen onder een stralend zonnetje, gadegeslagen door nog meer stralende snoetjes die niet konden wachten om in actie te komen.

Oudhollandse spelletjes
De kinderen uit de wijk Kortendijk konden zich naar hartenlust uitleven met oudhollandse spelletjes, sporten, dansen en schilderen. Met de opzwepende muziek van Boost kwam de stemming er goed in, met als gevolg spontane optredens van toekomstige sterren. Met begeleiding van de schilderclub van wijkhuis ’t Dijksteeke werden prachtige schilderstukken gemaakt. De stand van de Schminksmoeltjes was erg populair bij meisjes en jongens. Er stond voortdurend een rij wachtenden om zich door de dames te laten voorzien van een prachtige creatie. Ook de oudhollandse spelletjes mochten zich in veel belangstelling verheugen. Maar hier had dan ook het team van KPO Basisschool De Saffier de leiding. Of was het omdat hier een lekkernij te verdienen was?

Demonstratie politieteam
e demonstratie van de bikers van het politieteam was spectaculair en er klonk toch wel enig medeleven met de ‘boef’. Voor de stoere jongens en meisjes was de jungle hindernisbaan van Xplode natuurlijk een topper. Een potje voetbal met Sportservice West-Brabant was vooral in trek bij de jongens. De voorspelde buien bleven gelukkig uit en het werd zelfs benauwd warm en daarvan krijg je heel veel dorst. Dat werd opgelost met de gratis drankjes en de ijsjes.

Groot succes
Het 10e Buurtfestijn was weer een groot succes. Niet alleen door het prachtige weer, maar zeker ook door de medewerking van de vele vrijwilligers en de steun van de buurtbewoners rond het speelveld achter de Desmijndijk. En natuurlijk niet in de laatste plaats door de grote opkomst en de enthousiaste deelname van de kinderen en de aanwezigheid van de ouders, grootouders en andere belangstellenden. Tot volgend jaar! [l]

Demonstratie politiebikers
Schilderen met de schildersclub van 't Dijksteeke