Vragen Roosendaalse Lijst Wouwse brandweerkazerne

WOUW - Eric de Regt heeft namens de Roosendaalse Lijst vragen aan de gemeenteraad gesteld over de locatie van een nieuwe brandweerkazerne in Wouw.

DOOR GUUS ARNOUTS

De gemeente Roosendaal gaf eerder dit jaar aan een onderzoek te starten of de brandweerkazerne in Wouw mogelijk naar de Kloosterstraat 19a bij de Geerhoek verhuist. "Momenteel is ook een werkgroep uit Wouw (DNA van Wouw) samen met de Wouwse Dorpsraad juist bezig met het maken van andere plannen voor dit gebied", schrijft De Regt.

Onverstandig
De Roosendaalse Lijst ziet echter weinig heil in het plan van de gemeente. "Zoals u weet ligt naast de locatie "Geerhoek" de basisschool, de peuteropvang en de kinderopvang. Acht u het bij voorbaat niet onverstandig, in de nabijheid van deze zeer drukke locaties, een brandweerkazerne te situeren?", aldus De Regt. Vooral af- en aanrijdende brandweerwagens zijn een risico. Ook vraagt hij zich af of de plannen van de Wouwse Dorpsraad wel meegenomen zijn in het onderzoek en of er ook andere locaties voor de nieuwe kazerne beoogd zijn door de gemeente.

Op de hoogte
Daarnaast is het hem onduidelijk of het bestuur van centrum de Geerhoek op de hoogte is van de plannen. Roosendaalse Lijst vraagt tot slot om de gemeenteraad blijvend geïnformeerd te worden over de voortgang.[l]