Martha zoekt collectanten voor de Hartstichting
Martha zoekt collectanten voor de Hartstichting Foto:

Martha zoekt collectanten voor de Hartstichting in Roosendaal

ROOSENDAAL - De Hartstichting is op zoek naar zoveel mogelijk collectanten. Dit jaar was het om geld op te halen voor een bijdrage aan de realisatie van een landelijk dekkend netwerk van AED's in Nederland. Zo kunnen meer levens worden gered. Martha van Merode (66), enthousiaste collectant en tevens wijkhoofd van de Hartstichting uit Roosendaal laat weten: "Het is mooi om iets te kunnen betekenen, een steentje te kunnen bijdragen. Tijd vrijmaken omdat je het belangrijk vindt, al is het maar een uurtje!".

Al 23 jaar is Martha samen met haar man Leon collectant voor de Hartstichting. Al snel werd ze ook wijkhoofd van de Dijken, want dat werd gevraagd. Ze zagen haar enthousiasme en dat heb je nodig. Martha zegt lachend: "Wat houdt dat allemaal in dacht ik nog. Hoeveel tijd gaat me dat kosten? Maar ik kreeg al zoveel voldoening van mijn rol als collectant dat ik best meer wilde doen. In onze wijk hebben we 28 bussen die we verdelen onder de vrijwilligers en je mag zelf bepalen hoeveel je loopt. Alle hulp is welkom, al is het maar een uurtje! Je moet wel feeling met het doel hebben. Dat is belangrijk en dat merk ik bij iedereen. Iedereen heeft zijn eigen reden. In onze familie zijn er naasten overleden aan hartziekten en daarom heb ik besloten me in te zetten voor de Stichting. Ik vind het belangrijk dat er geld is voor voorlichting en onderzoek."

Verhalen van mensen
Martha vervolgt: "Het mooiste wat ik meemaak tijdens het lopen van collectes is het contact met de mensen en hun verhalen. Dat kan best emotioneel zijn of juist zorgen voor een grote glimlach. Op zo'n moment ben ik ook een luisterend oor. Gelukkig is er nog steeds bewondering en waardering voor het werk wat we doen. Ik word ook bedankt en mensen reageren positief. Dat motiveert me. En niet iedereen wil iets geven hoor, maar dat is prima. Blijf vriendelijk en wens iedereen een goedenavond. Dan blijft het leuk! Mooie bijkomstigheid is dat je lekker buiten bent en in beweging blijft. Ik bruis van de energie en vind het mooi om dat te gebruiken om iets te kunnen betekenen voor de medemens!"

Het Roosendaals Treffen
Op zondag 23 september vindt Het Roosendaals Treffen plaats. Een prachtig initiatief van de gemeente Roosendaal waar alle organisaties zonder winstoogmerk die in de gemeente gevestigd of actief zijn, aan deel kunnen nemen. Een mooie reden voor Hartstichting Roosendaal om erbij te zijn. Samen met Reanimatie Roosendaal zijn we te vinden in de Molenstraat. Ben je nieuwsgierig hoe de snelheid van jouw hartritme klinkt op een grote trommel? Kom dan even langs! Waarschijnlijk hoor je ons al op afstand. Daarnaast is er een grabbelton en hebben we leuke goodies die we verkopen waarvan de opbrengst volledig naar de Hartstichting gaat.

Meld je aan, word collectant!
Wil je Martha helpen om in Roosendaal collecte te lopen? We zoeken altijd nieuwe collectanten uit alle wijken van de gemeente Roosendaal. Heb je nog wat vragen? We beantwoorden ze graag op Het Roosendaals Treffen! Mailen mag ook. Neem dan contact op met Erwin Volkers via hartstichting.roosendaal@gmail.com.

Over de Hartstichting
Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen uit het leven kan halen wat erin zit. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken wij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen wij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. [l]