Keurmerk
Keurmerk Hartgroep Spatader- en vaatkeurmerk

Bravis ziekenhuis behoudt Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk

ROOSENDAAL - Het Bravis ziekenhuis behoudt het Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk van Patiëntenvereniging Harteraad. Beide keurmerken voor 2018 werden deze week toegekend.

De vereniging toetst ieder jaar de kwaliteitscriteria en kent aan de hand daarvan ziekenhuizen het Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk toe. Het Bravis ziekenhuis verleent zorg dat voldoet aan de geldende normen en eisen voor goede vaat- en spataderzorg.

Harteraad
Harteraad (voorheen de Hart & Vaatgroep) is een patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaataandoening. De jaarlijks aan ziekenhuizen toegekende keurmerken helpen patiënten om een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede vaat- en spataderzorg wordt aangeboden. Om de keurmerken te ontvangen, moeten de zorginstellingen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria, opgesteld in samenwerking met diverse beroepsgroepen. Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Het Spataderkeurmerk geeft een goede indruk van de kwaliteit van de zorg op het gebied van behandeling van spataderen. [l]