Het winnende team van de mini's van Rugby Club RCC Bekaro.
Het winnende team van de mini's van Rugby Club RCC Bekaro. Nicole van der Schelde

Succesvolle kick off voor jeugd RC RCC Bekaro

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag vond voor de jeugd onder de 12, van Rugby Club RCC Bekaro de kick off plaats van het seizoen. In het zonnige Capelle aan de Ijssel vond het Van Hof toernooi plaats. Aan het toernooi namen twee teams van RC RCC deel, te weten de benjamins (U10) en de mini’s (U12).

In het nieuwe seizoen zijn beide teams ververst met eerstejaars spelers. Zaterdag konden ze hun krachten meten in dit toernooi. Dat deden ze met volle overgave. De benjamins hadden een grote schare aan oud-turven (U8) en daardoor een jong team, ook vergeleken met de andere deelnemers.

Benjamins

Het eerste potje tegen de Dukes1 uit ‘s-'s-'s-Hertogenbosch warden ze nog een beetje overdonderd met 10-0. Daarna hebben ze zich goed herpakt en wonnen ze met 8-0 van de Hookers 2 uit Hoek van Holland, met 8-3 van de Bredase Rugbyclub (BRC) en met 11-3 van de Hookers 1. In de strijd om de derde en vierde plek moesten ze hun meerdere erkennen in de Haagse Rugby Club met 8-2. Het was een mooie dag met mooie acties en goed samenspel.

Mini's

De mini's, op het oog niet het grootste team in lengte, begonnen goed door alle vier de wedstrijden te winnen zonder enig tegenpunt. De eerste wedstrijd was tegen de Hookers en werd gewonnen met 7-0. In de volgende wedstrijd kregen ze iets meer tegenstand van de Haagse Rugbyclub en werd het 2-0. Tegen onze vrienden uit ‘s-Hertogenbosch werd met 8-0 gewonnen. De laatste poulewedstrijd tegen DIOK 2 uit Leiden werd met overtuiging gewonnen met 6-0. Ook de finale tegen DIOK 1 werd gewonnen en wel met 7-0. In een paar weken tijd zijn de spelers er al in geslaagd om elkaar blindelings te vinden, wat zorgde voor een aantrekkelijk samenspel om naar te kijken.

Nieuwe spelers

Heb je ook zin om te rugbyen? Kom dan eens kijken en/of meedoen op dinsdag- en vrijdag avond van 18:45 tot 19:45 uur aan de Nispenseweg 1 te Roosendaal.

In de leeftijdscategorie van 5 tot en met 12 kunnen we altijd nog nieuwe spelers gebruiken, meisjes zijn ook welkom.[l]