Tu11epet11!

ROOSENDAAL - Ben je op 11-11 11 jaar en hou je van carnaval, dan kun je een carnavalsjaar lang lid zijn van de nieuwe carnavalsgroep ‘Tullepet11!’. Samen met leeftijdsgenoten kun je meedoen aan verschillende carnavalsactiviteiten en zo kennismaken met het Tullepetaonse carnaval.

Het is belangrijk dat de cultuur van het Roosendaalse carnaval doorgegeven wordt aan de jeugd. Dit wordt in Roosendaal gedaan door het organiseren van heel veel verschillende jeugdactiviteiten. Zo is er voor de allerkleinsten de Kwekkelclub, kunnen kinderen gaan kijken naar de kiendermiddag en meespelen met alle spelletjes op de Leutmart. Verder is er ook het Kaokelswaree, de Kienderoptocht, het Oppasbal en nog veel meer.

Voor kinderen van 11 jaar komt er dit jaar een nieuwe activiteit, of beter gezegd 11 nieuwe activiteiten, bij. Zij kunnen lid worden van carnavalsgroep ‘Tullepet11!’ die met elkaar op allerlei manieren het Roosendaalse carnaval leren kennen. Wat komt er bijvoorbeeld bij kijken om een prachtige wagen in de optocht te laten rijden? Hoe zit het met de taal die soms onverstaanbaar of onleesbaar is? Wat gebeurt er bij het in elkaar zetten van de Kwakkelkraant? En hoe wordt de Priens met zijn nar en sjampetter op het station onthaald?

We zijn op dit moment druk bezig het programma vorm te geven. Op de website van de Stichting Carnaval Roosendaal (www.tullepetaonsnieuws.nl) is meer informatie te vinden over Tu11epet11! voor zowel ouders als kinderen.

Op deze website is ook het aanmeldformulier te vinden.

Wie weet komt er wel een toekomstige bouwer, muzikant, of zelfs een nar, sjampetter of Priens uit naar voren! [l]