Het meisje Sara speelt de hoofdrol in de voorstelling KIJK ons... Roosendaal FOTO JEROEN JONKERS
Het meisje Sara speelt de hoofdrol in de voorstelling KIJK ons... Roosendaal FOTO JEROEN JONKERS Foto: Jeroen Jonkers

KIJK ons...Roosendaal van concept tot voorstelling

ROOSENDAAL - Het tot stand komen van de totaaltheater voorstelling 'KIJK ons … Roosendaal' begon bijna 2 jaar geleden nadat Rob Sloekers de grote lijnen met 4 thema's had uitgezet: de Natuur, de Geschiedenis, de Economie en de Dynamiek van de stad Roosendaal. Hierna was het in eerste instantie aan Kees Vermeeren (script schrijver) samen met Co Vergouwen en Bart van Gorp (componisten/arrangeurs) om hieraan verder een creatieve inhoud te geven.

De drie mannen zijn al geruime tijd bij het project betrokken en kijken enorm uit naar het eindresultaat. Bart, die als trombonist veel onderweg is in Nederland en daarbuiten, vindt het fantastisch dat zijn muziek door een groot orkest bestaande uit Roosendaalse muzikanten op een immens groot podium op de Markt uitgevoerd zal gaan worden en Kees is ervan overtuigd dat het een bijzonder mooie presentatie van onze stad zal worden. "Zoals regisseur Corné van Sprundel schakelt tussen grootse scènes met meer dan 100 uitvoerenden op het podium en hele kleine met bijvoorbeeld Sara die een stukje solo a capella zingt is zo enorm indrukwekkend!"

Kippenvel

Kees kan zijn eerste 'kippenvel moment' goed herinneren. "Dat was de eerste keer dat het verhaal dat ik al zo lang in mijn hoofd had, samen kwam met de muziek en de filmbeelden van Mark Sedney en zijn team. Het was toen zo overweldigend, en dat zal het voor het publiek ook gaan zijn!" Co vond het moment dat Kees beschreef ook het meest indrukwekkende tot nu toe. Op een goede tweede plaats komt voor Co het moment waarop hij voor de eerste keer als luisteraar in het rode pluche van de grote zaal in De Kring zijn compositie 'Economie' hoorde. "Ik speel altijd piano in het project orkest, en dit was tijdens een repetitie de eerste keer als toeschouwer dat ik mijn eigen compositie hoorde – live uitgevoerd door het gehele orkest! Dat was echt heel erg bijzonder; dat ga ik niet snel vergeten!"

'Dat was echt heel
erg bijzonder'

Succes
Wanneer is dit hele project geslaagd? Kees is eigenlijk nu al tevreden als je ziet hoe er door een grote groep mensen enthousiast aan wordt gewerkt. "Zoveel disciplines die in dit project bij elkaar komen, die met hun diverse talenten samen werken aan één doel – drie maal een spetterende show brengen aan een 1000-koppig publiek. Dat is waanzinnig om mee te maken. De puntjes worden nu op de i gezet, en straks komt alles samen op de Markt. Live, extra spannend, extra mooi!" Co vindt de productie 'KIJK ons … Roosendaal' ronduit uniek: "In de regio bestaat er niets dat te vergelijken is met deze vorm van totaaltheater; een zeer boeiende toegankelijke professionele voorstelling met muziek, zang, dans en beeld! Dit project is voor mij geslaagd als het publiek oprecht geraakt is door het verhaal, de muziek en alles er omheen. Dat ze met een brok in de keel en een 'wauw gevoel' terug naar huis gaan. Bart vindt het belangrijk dat straks iedereen – het publiek en alle medewerkers - heeft genoten. "Het is zo indrukwekkend hoe hard er al maanden door zo veel mensen wordt gewerkt aan deze voorstelling. Als iedereen voor en achter de schermen met een lach hun ding doet, plezier heeft, en de toeschouwers na afloop met een grote glimlach en enthousiasme een drankje nuttigen op de Markt, dan is het voor mij helemaal geslaagd!"

Kaarten

Op 27, 28 en 29 september zit de Markt dan ook afgeladen vol met toeschouwers, genietend van een uniek Roosendaals spektakel; door Roosendalers voor Roosendaal. De inloop is vanaf 20.00 uur, waarna de voorstelling om 21.00 begint en non-stop doorloopt tot 22.15 uur. Op dit moment zijn minder dan vijftien procent van alle kaarten nog beschikbaar dus wees er snel bij! TIP: Op de première avond 27 september zijn er nog een beperkt aantal overdekte tribune plaatsen beschikbaar!! Tickets: http://bit.ly/kijkonsrsd [l]