Uniek Sporten Beweegweek

ROOSENDAAL - Sportservice Noord Brabant (SSNB) en de Roosendaalse Uitdaging organiseren van 30 september tot en met 6 oktober de Uniek Sporten Beweegweek. In deze week vinden verschillende sportieve activiteiten plaats voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke-, lichamelijke- of chronische beperking.

Beweegcoaches Demy Weertman en Mandy Buijs organiseren namens SSNB deze Uniek Sporten Beweegweek i.s.m. Gert de Jonge van de Roosendaalse Uitdaging. Ze zijn ervan overtuigd dat iedereen kan sporten en om dit te stimuleren wordt deze beweegweek georganiseerd.

Sport biedt mensen sociale contacten, ontspanning en plezier. Daarnaast draagt sport bij aan zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en een gezond leven. “Al deze positieve effecten van sport en bewegen zijn voor de gemeente Roosendaal een reden om haar inwoners met of zonder lichamelijke-, verstandelijke-, of chronische beperking te stimuleren deel te nemen aan de veelzijdigheid van sportactiviteiten die binnen deze gemeente georganiseerd worden” aldus René van Ginderen, wethouder Sport. “Roosendaal heeft de ambitie om sport voor iedereen mogelijk te maken. De beweegweek Uniek Sporten ondersteunt dit”.

Programma

De beweegweek start op zondag 30 september om 11.00 uur met een open training van het Nederlands Team Rolstoelhandbal in de Omganck in Wouw. Op dinsdagavond 2 oktober is er om 19.00 uur een informatiebijeenkomst voor sportverenigingen bij BSC. Voor woensdagmiddag 3 oktober kunnen kinderen zich aanmelden voor een les snuffelsport van de buurtsportcoaches van SSNB. Deze les wordt gegeven van 14.00 uur tot 15.30 uur bij Mytylschool Roosendaal.

Uniek Sporten Beweegmarkt

Zaterdag 6 oktober sluiten we de Beweegweek af met de Uniek Sporten Beweegmarkt. Deze markt wordt gehouden in het Sterrebos (Onyxdijk 161A). Om 10:30 uur opent wethouder René van Ginderen deze markt waar verschillende verenigingen met een speciaal sportaanbod zich presenteren. Ontmoet en ervaar hier allerlei leuke activiteiten zoals G-korfbal, zitvolleybal, boccia, rolstoelsport, boksen met Parkinson en nog veel meer!

De Beweegmarkt wordt georganiseerd door de werkgroep aangepast sporten Roosendaal. Voel u welkom om even een kijkje te komen nemen!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze Uniek Sporten Beweegweek of het beweegaanbod in Roosendaal? Neem dan contact op met de beweegcoach van SSNB via beweegcoach@ssnb.nl of 06-41338563. [l]