Er wordt hard gezwommen tijdens de eerste circuitwedstrijd in Roosendaal.
Er wordt hard gezwommen tijdens de eerste circuitwedstrijd in Roosendaal. Hieronymus

Veel medailles bij eerste zwemwedstrijd dit seizoen

ROOSENDAAL - Zondag 23 september werd de eerste circuitwedstrijd van het seizoen gezwommen. Minioren en junioren mochten aan de start verschijnen voor hun eerste echte wedstrijd van het korte baan seizoen. Ondanks het late tijdstip vanwege diplomazwemmen bij de Stok én het feit dat de Hieronymusploeg niet compleet was door het gelijktijdig plaatsvinden van het NK-estafette, werd er hard gezwommen en sneuvelden er vele PR’s.

Het was een lange wedstrijd, met een grote groep zwemmers die aan de start verscheen. Maar liefst 10 verenigingen zorgden samen voor ruim 350 starts, waarbij vooral de groep junioren dames met maar liefst 60 zwemsters opviel. De concurrentie was groot en wellicht doordat zwemmers dat voelden werd er zo ongelooflijk hard gezwommen. In ieder geval geven de uitslagen het vertrouwen dat er ook dit seizoen weer een top-team staat!

Roosendaalse zwemmers

Bij de meisjes minioren 2/3 werd Evelien Goorhuis op zowel de 50m vrije slag als de 100m rugslag overtuigend eerste. Voor de minioren 4 stond 100 m schoolslag en 50 m vlinder op het programma. Pien Koop haalde hier een bronzen en een zilveren medaille. Teamgenootje Rona Goverde moest beide keren haar meerdere erkennen en werd 3e en 4e.

De meisjes minioren 5 zwommen 100 m schoolslag en 200 wisselslag. Vera Bastiaensen werd eerste op de school en tweede op de wisselslag, stuivertje wisselend met Imke Gram die op de wisselslag het goud haalde en op de school het zilver.

Kayleigh van Gastel zwom op beide afstanden een fantastisch PR, maar liefst 13 en ruim 20 seconden. Ook Irene Goorhuis zwom op beide afstanden een prachtig PR. Voor Sarah Wessels was het haar eerste wedstrijd als minior en de spanning werd haar even te veel. Ondanks dat zette ze een prachtige tijd neer op de 100 m schoolslag.

Thijmen Pruijssers zwom met een PR van 3 seconden op de 50 vrij en een nieuwe tijd bij de 100 rugslag twee keer naar brons bij de jongens minior 2/3/4.

Bij de junioren zwommen zowel de dames als de heren de 100 m vrij, de 100 m rug en de 50 meter schoolslag. Zeker bij de dames was de concurrentie met 60 zwemmers groot.

Zowel Nienke Luijsterburg, Julia van Loon als Marit van Caam zwommen op de 100 vrij én de 100 rug een PR, Bij Dion Potters lukte dat nét niet bij de 100 rug maar dat maakte hij meer dan goed met een PR verbetering van 3 seconden op de 50 schoolslag.

Max van Zeijl zwom op alle drie de afstanden een prachtig PR en wist daarmee 3 keer in de top 10 te belanden. Lotte Ijzenbrandt en Félinn van Lienden zwommen hun PR op de 100 rug en 50 school, waar Félinn nét naast het brons greep. Teamgenootje Mirthe Vlegels deed hetzelfde bij de 10 vrij maar zetten daar wel een prachtig PR neer. Lieke Konings plaatste zichzelf 3 keer in de top 10. Hannes Loos haalde op alle drie de afstanden een prachtig PR en een top-tien notering. Steijn Louter startte voor het eerst weer bij Hieronymus en wist met 3 PR’s meteen 3 keer het goud binnen te halen.

Complete uitslag en meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus.[l]