Selda Bozkurt start met Burger Belangen Roosendaal

ROOSENDAAL - Er komt een einde aan de eenmansfractie Nieuwe Democraten. Selda Bozkurt zit op de enige gemeenteraadszetel die de partij bij de verkiezingen heeft behaald, maar zij start haar eigen partij: Burger Belangen Roosendaal.

DOOR REMKO VERMUNT

In een statement laat Bozkurt weten dat ze niet langer een partij wil vertegenwoordigen, waaruit iedereen is weggelopen. De afgelopen zeven maanden heeft de partij volgens Bozkurt een duidelijk signaal afgegeven dat zij, zonder Ton Schijvenaars als enig mogelijk fractievoorzitter, geen meerwaarde in het deelnemen aan de gemeenteraad van Roosendaal voor zichzelf zien.

Selda Bozkurt kwam in 2017 op de lijst te staan van de Nieuwe Democraten. Ze had geen enkele ervaring in de politiek, maar ze voelde zich wel erg betrokken bij de samenleving. "lk hoopte dat ik, als ik gekozen zou worden, veel voor de samenleving in Roosendaal zou kunnen betekenen."

Maar, dat liep anders dan gedacht. De Nieuwe Democraten behaalden slechts één zetel en omdat Bozkurt meer stemmen kreeg dan fractievoorzitter Ton Schijvenaars, nam zij plaats op het pluche. "Vanaf de dag na de verkiezingen heb ik weinig tot niets meer gehoord van zowel de voormalige fractievoorzitter als de leden en het bestuur van de Nieuwe Democraten", laat Bozkurt weten. Daarom maakt Bozkurt nu een nieuwe start onder de naam Burger Belangen Roosendaal. [l]