Populatie bij Freerunning Cobra's neemt fors toe

ROOSENDAAL - Dat freerunning een populaire tak van sport is merkt ook de vereniging Freerunning Cobra’s. Sinds acht jaar worden er freerunning lessen gegeven in de gemeente Halderberge en sinds mei 2018 ook in de Gemeente Roosendaal.

Door het groeiende aantal leden heeft trainer Robin van Noort besloten de club om te zetten naar een geregistreerde vereniging met statuten. De vereniging heeft ook een bestuur gekregen. Het bestuur van de Freerunning Cobra’s bestaat op dit moment uit 5 bestuursleden.
Bij deze mooie ontwikkeling hoort ook een nieuw logo. Een frisse start voor een groeiende vereniging. De leden konden een T-shirt bestellen met daarop het nieuwe logo. De reacties van de leden waren ontzettend positief en velen dragen het shirt met trots.

Ontwikkeling
De wijze waarop de freerunning lessen vorm worden gegeven beïnvloedt niet alleen de lichamelijke ontwikkeling positief maar ook de sociaal emotionele ontwikkeling. Kinderen en jongeren leren niet alleen de basis van freerunning maar ook hun eigen grenzen aan te geven, zowel fysiek als mentaal en leren sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Duidelijke regels en afspraken zorgen ervoor dat kinderen zich veilig voelen en kunnen ontwikkelen binnen alle aspecten van freerunning.

Een proefles?
Lijkt het je leuk om kennis te komen maken met de Freerunning Cobra’s? Dat is al mogelijk vanaf 7 jaar! In totaal kun je 2 proeflessen komen meedraaien! Vereniging Freerunning Cobra’s biedt lessen aan op onderstaande locaties en dagen:
- Oudenbosch, elke dinsdagavond in gymzaal de Bukehof
- Oud Gastel, elke donderdag avond in t Veerhuis
- Roosendaal, elke vrijdagavond in sporthal In de Roos (JTC)
Voor meer informatie zie website: www.freerunningcobras.nl.

Assistent of trainer worden?
Om alle freerunning lessen goed te laten verlopen zijn we op dit moment opzoek naar trainers en assistenten die het team willen komen versterken. Een interne opleiding volgen kan al vanaf 13 jaar.
Binnen het kader van de lessen word je opgeleid tot assistent-trainer. Een te gekke ervaring voor alle leden vanaf 13 jaar!
Bij interesse en voor meer informatie kan je contact opnemen met Robin van Noort, voorzitter en trainer Verenging Freerunning Cobra’s. Voor meer informatie stuur gerust een mail naar: info@freerunningcobras.nl. [l]