Concert met BravO, harmonie St. Caecilia Kruisland en Nispen

WOUW - Op zondag 28 oktober vindt een uitwisselingsconcert plaats in de Geerhoek te Wouw met het orkest BravO uit Wouw, harmonie St. Caecilia uit Kruisland en harmonie St. Caecilia uit Nispen. Het concert begint om 13.30 uur. De harmonieorkesten zullen afwisselend enkele muziekstukken ten gehore brengen.

Op de laatste zondag van oktober vond 51 jaar lang het onderling concours plaats. Een muziekconcours dat opgezet werd door een zestal muziekverenigingen uit West-Brabant met als doel het bevorderen van de muzikaliteit en niveau van de harmonie- en fanfareorkesten. De deelnemende orkesten werden jaarlijks beoordeeld door een deskundige jury van professionele muzikanten en componisten. Er werd gestreden om een wisselbeker. Naast deze competitiestrijd stond vooral de onderlinge verbroedering tussen de muzikanten tijdens deze concoursen centraal.

Met de vergrijzing die in sommige harmonieorkesten optreedt, blijft het extra belangrijk om te werken aan onderlinge verbroedering tussen orkesten uit de regio. Om deze verbroedering voort te zetten, besloten de drie harmonieorkesten dit jaar een uitwisselingsconcert te organiseren. Met elkaar een mooie muzikale middag vormgeven, waarbij er naar elkaar geluisterd kan worden en na afloop nagepraat kan worden.

We hopen ook u te ontmoeten op dit concert. Het belooft een mooi concert te worden:

Zondag 28 oktober, 13.30 uur (aanvang 13.00 uur), Geerhoek te Wouw. [l]