Jean-Pierre Stander van PRACHT wonen.
Jean-Pierre Stander van PRACHT wonen. Foto:

Comfort, goed licht en geluid; alles komt samen bij PRACHT Wonen

BERGEN OP ZOOM – Bepaalde dingen in een huis veranderen niet zo snel. Daar staat de tv, daar de bank, daar de eettafel enzovoorts. Maar eens in de zoveel tijd is het goed om het een en ander te vernieuwen. Waar moet je dan beginnen? Bijvoorbeeld bij de winkel van PRACHT Wonen in het centrum van Bergen op Zoom. "Wij helpen mensen met bedenken en vormgeven van een hele woonkamer of juist maar een klein onderdeel daarvan. En natuurlijk alles daartussen", legt Jean-Pierre Stander uit.

De winkel in de Bosstraat ziet eruit als een grote woonkamer. Van rechts naar links staan televisies in handgemaakte kasten met daarbij allerlei meubels in verschillende stijlen. Alles om te laten zien wat mogelijk is bij PRACHT. "Ik hou me vooral bezig met het interieur", licht Jean-Pierre toe, "en alles wat je hier ziet is naar onze smaak, met de meest recente trends. Maar natuurlijk passen wij alles aan op de wensen van de klanten." Daarin gaat het bedrijf heel ver. "We komen bij de mensen thuis kijken, meten alles op en maken er 2D- en 3D-schetsen van. Dan kijken we samen wat hun wensen zijn en hoe wij daarvoor de oplossingen kunnen verzorgen. We houden dan ook rekening met welke meubels al aanwezig zijn en passen de stijl van het nieuwe daarop aan. Wij zorgen dat alles geregeld wordt en netjes op zijn plaats komt. We willen de klant zoveel mogelijk inspireren en ontzorgen. "

Meubels
Daarbij wordt aan alle details gedacht. "We leveren op maat gemaakte meubelen. Bijvoorbeeld een televisiemeubel waarbij alle kabels en apparatuur verborgen zijn en alleen het meubel zelf zichtbaar is. Op die manier kunnen we de minder mooie voorwerpen in de kamer verstoppen. Dat kan met bijvoorbeeld een decoder, maar ook met geluidsapparatuur." Het verbergen van deze storende elementen is een specialiteit van de winkel. "We kunnen ook kasten met een schuifdeur afleveren zodat bijvoorbeeld de televisie niet 'aanwezig is' in de woonkamer, als mensen daar geen behoefte aan hebben. We hebben ook wel eens een dubbele wand aangelegd om een televisie op de muur te kunnen hangen en alle kabels achter de muur te stoppen, zodat het geheel er strak en netjes uitziet." Het gaat tot nu toe vooral over woonkamers, maar daar beperkt PRACHT zich niet tot. "We doen ook gangen, de eetkamer, slaapkamers. We leveren alleen geen bedden of keukens af", lacht de eigenaar.

Verlichting
De winkel is ook gespecialiseerd in de verlichting van ruimtes. "We willen mensen bewust maken van wat er mogelijk is met licht. Soms kopen mensen een lamp die ze heel mooi vinden, maar eigenlijk niet genoeg licht geeft. Wij koppelen het technische aan het decoratieve. Een mooie lamp die precies de juiste plek goed verlicht. Daarvoor maken wij een lichtplan zodat de hele ruimte en perfect uitziet." En daar houdt het niet op, want PRACHT verdiept zich meer en meer in de Domotica, waardoor mensen veel zaken in hun huis kunnen regelen met hun telefoon en hopelijk zeer binnenkort met spraakcommando's. "Je komt thuis, zegt de juiste commando's en de lampen gaan sfeervol aan, de koffie loopt door, de deur gaat achter je dicht en je favoriete muziek begint te spelen. Nu is dat nog niet helemaal mogelijk, maar hopelijk aan het eind van dit jaar wel."

Acties
Over het eind van het jaar gesproken: "PRACHT heeft tot 24 december nog een paar pracht acties lopen. Bij aankoop van bijvoorbeeld een OLED of Qled tv krijgt men een design lamp kado en wie een bankstel koopt krijgt er gratis een Beam soundbar van Sonos bij. We leveren banken van topmerken, aangepast aan de wensen van de klant. Past die ene mooie stoel uit de woonkamer er niet bij? Geen probleem. Die kunnen we eventueel opnieuw bekleden voor u." [l]