AGENDA

Kunst van Yvonne Telleman

| woonzorgcentrum St. Elisabeth

Tot en met eind november exposeert Yvonne Telleman in woonzorgcentrum St. Elisabeth. Haar beelden zijn te zien in de vitrinekasten achter de receptie bij de hoofdingang. Yvonne maakt beelden van steen en klei: haar fascinatie gaat uit naar houdingen. Zij vormen het karakter in haar figuratieve werk, waarbij de mens centraal staat. Komt u eens een kijkje nemen?

Expositie in St. Elisabeth

10:00 | woonzorgcentrum St. Elisabeth

In woonzorgcentrum St. Elisabeth worden schilderijen tentoongesteld van oud-bewoner Wim van Rosendaal (overleden 2016). Wim is lang werkzaam geweest bij Firma Braat in Roosendaal en in zijn vrije tijd schilderde hij vele werken van klassieke schilders. De expositie is tot eind november te bezichtigen in St. Elisabeth aan de Wouwsweg 21.

Woensdag 24 oktober

Spirituele natuurfilms

14:08 | Mariadal

Spirit in Roosendaal vertoont samen met Seniorenpastoraat Noord-Oost van St. Norbertusparochie de filmsTwee continenten, De PantanalenOnbekende bestemmingvan de Roosendaalse filmer René Roeken. Deze films laten zien waarom we zuinig moeten omgaan met natuur. We worden getuige van prachtige natuuropnamen in Costa Rica, Brazilië en Alaska. We ervaren dat duurzaamheid vooral gaat over liefde voor natuur. Mariadal, Vincentiusstraat 7, Roosendaal, woensdag 24 oktober, 14.00-16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur); www.spiritinroosendaal.nl

Donderdag 25 oktober

Eucharistieviering Wildenborch

14:30 | De Wildenborch

Vrijdag 25 oktober is weer de maandelijkse eucharistieviering in de ontmoetingsruimte van de Wildenborch. Voorganger is Claude Covemaeker. De dienst begint om 14.30 uur.

Bingo

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 25 oktober wordt in het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

Vrijdag 26 oktober

Ralph de Jongh XXL

20:30 | Hotel Tongerlo

Welbekend in de muziekwereld heeft deze eigenzinnige, rauwe zanger een enorme staat van dienst, zo wint hij in 2011 de Dutch Blues Award en in 2014 de Dutch Blues Challenge, en bracht reeds 30 albums uit, met eigen nmmers. Maar belangrijker is dat hij in 2004 door Harry ‘Cuby’ Muskee, ridder in de blues werd ontdekt en meegenomen op een tweejarige theater tournee om daar solo het voorprogramma bij C+B te doen. Harry schreef zelfs een aanbevelingsbrief voor hem. Ook heeft Ralph afgelopen jaar 18 prachtige schilderijen gemaakt voor Hotel Tongerlo ter vervanging van de 'posters' op de hotelkamers. Kom Ralph zien, horen en beleven. Met complete band op 26 oktober in de Lobby van Hotel Tongerlo, aanvang 20.30 uur. Entree is gratis.

55 plus bingo

13:30 | Buurthuis Keijenburg

Vrijdag 26 oktober is er weer een gezellige levensmiddelen Bingo in Buurthuis Keijenburg. Iedereen is welkom; met gratis bakje koffie of thee en gratis loterij.

Optreden Ralph de Jongh

20:30 | Hotel Tongerlo

Optreden: Op 26 oktober treedt Ralph de Jongh met complete band op in Hotel Tongerlo. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom voor het optreden van deze fantastische artiest. De entree is gratis. Begin dit jaar heeft Ralph voor Hotel Tongerlo ook 18 schilderijen gemaakt. Iedere kamer is voorzien van een prachtig schilderij van deze eigenzinnige kunstenaar. Welbekend in de muziekwereld heeft deze, rauwe zanger een enorme staat van dienst, zo wint hij in 2011 de Dutch Blues Award en in 2014 de Dutch Blues Challenge, en bracht reeds 30 albums uit, met eigen nummers. Maar belangrijker is dat hij in 2004 door Harry 'Cuby' Muskee, ridder in de blues werd ontdekt en meegenomen op een tweejarige theater tournee om daar solo het voorprogramma bij C+B te doen. Harry schreef zelfs een aanbevelingsbrief voor hem.

Zaterdag 27 oktober

Oude Begraafplaats Roosendaal

10:00 |

Open dag Oude Begraafplaats Bredaseweg Roosendaal van 10.00 tot 15.30 uur. Rondleidingen om 11.00 en 14.00 uur.

Burgerhout Kunstroute

13:00 | Wijk Burgerhout

Na een succesvolle editie in 2016, vind nu voor de tweede keer Burgerhout Kunstroute plaats. Op 7 locaties in de wijk Burgerhout in Roosendaal, exposeren 12 enthousiaste kunstzinnige wijkbewoners. De locaties zijn op loopafstand van elkaar en worden verbonden door gedichten van onze Stadsdichter Eric van Deelen. Daarnaast zijn er diverse werken te zien, schilderijen, ceramiek, glas in lood, papier-maché kunst, freestyle handwerk, beelden etc.

2e Hands-Kledingbeurs

14:00 | Levensschool

Verkoop van mooie 2e hands-kleding tegen zeer lage prijzen op zaterdag 27 oktober 14.00-16.00 uur in de 'Levensschool', Benedendonk 1 te Roosendaal. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk Dorcas (www.dorcas.nl). De dag ervoor (vrijdag 26 oktober) is het mogelijk om uw schone kleding, schoenen, textiel en accessoires in te leveren in de Levensschool.

Lezing over rouw

14:30 | Bibliotheek VANnU

Kom naar een lezing over rouw in jouw bibliotheek. Bij rouw denken we veelal aan het overlijden van een dierbare. Het verdriet en het gemis als iemand er niet meer is. Maar wist je dat ook andere verliessituaties rouw tot gevolg hebben? Denk bijvoorbeeld aan ziekte, scheiding, ontslag, adoptie of ongewenste kinderloosheid. Allemaal gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven. Over leven met verlies gaat de lezing van rouwdeskundige Margot van Rijn. Een lezing over verdriet, kwetsbaarheid, eenzaamheid en veerkracht. In Roosendaal vindt de lezing plaats op zaterdag 27 oktober van 14.30-16.00 uur. Toegang gratis.

Griezel je mee bij Sterrebos?

19:00 | Sterrebos

Zaterdag 27 oktober is iedereen welkom om te komen griezelen bij S&L Zorg. Met Halloween voor de deur gaan we samen op zoek naar de schat. Griezel je mee? Er zijn piraten bij Sterrebos gesignaleerd. Ga jij met ze mee op griezelzoektocht naar de schat? Het belooft een spannende tocht te worden! Na afloop is er een Halloween griezeldisco. Om niet op te vallen tussen de griezels kun je beter zelf ook verkleed komen! We verzamelen tussen 19.00 en 19.30 uur op het terrein bij het kantoorgebouw. We starten in verschillende groepjes! Niet bekend met Sterrebos? Je vindt ons kantoorgebouw aan de Onyxdijk 161 A, 4706 LL in Roosendaal.

Sooz

21:15 | Over de Tong

Zaterdagavond 27 oktober is het weer Sooz. Vier DJ's gaan er weer een swingende avond van maken met muziek uit de jaren '60, '70 en '80 met als thema: Masterpieces! Voor een lekkere ongecompliceerde avond met goede, oude muziek van toen bent u welkom op zaterdag 27 oktober vanaf 21.15 uur in 'Over de Tong' aan het Tongerloplein in Roosendaal. De entree is altijd gratis.