vd
vd Foto:

Roosendaals bedrijf koopt V&D in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het voormalige pand van de V&D heeft een nieuwe eigenaar. De BVR Groep uit Roosendaal gaat het gebouw aan de Stationsstraat een nieuwe invulling geven met zowel winkel- als woonruimte.

DOOR ONZE REDACTIE

De Bergen op Zoomse wethouder Patrick van der Velden is blij. Hij mocht afgelopen week bekend maken dat er eindelijk een invulling is gevonden voor het grote, leegstaande pand aan de Stationsstraat, waarin vroeger de V&D zat. En dat is mooi, want het lege gebouw is een doorn in het oog voor veel Bergenaren. "We zijn de afgelopen twee jaar druk bezig geweest om dit rond te krijgen. Geweldig dat BVR Groep nu aan de slag gaat", aldus de wethouder.

Woningen

De exacte invulling is nog niet helemaal duidelijk, maar vooralsnog is bekend dat de nieuwe winkelruimte ruim 1500 a 1600 vierkante meters bedraagt. Dat is een aanzienlijke vermindering met de eerdere invulling: toen bestond het V&D-pand uit ruim 8500 vierkante meter winkelruimte. Op de bovenverdieping komen waarschijnlijk zo'n vijftig woningen en in de kelder worden ongeveer evenveel parkeerplaatsen gerealiseerd. De ingang van deze parkeergarage komt aan de Van der Rijtstraat.

Er zijn op dit moment contacten met bedrijven en winkels die zich mogelijk in het pand gaan vestigen. Volgens de planning start de nieuwbouw halverwege 2019 en neemt deze ongeveer twee jaar in beslag. [l]