Ewout Heijbroek is een van de atleten van het eerste uur.
Ewout Heijbroek is een van de atleten van het eerste uur. Max Kooijman

Sfeervolle oktoberfestspiele bij 20-jarig bestaan van G-groep Spado

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 13 oktober was de atletiekbaan van atletiekvereniging Spado in Duitse sferen gebracht om bij prachtig zomers weer het 20-jarig bestaan van de G-groep te vieren. Binnen AV Spado heeft de G-groep in de loop van de jaren een prominente plaats ingenomen en sporten wekelijks gemiddeld 35 atleten met een beperking.

Onder de naam ‘oktoberfestspiele’ werd een gezellige sport- en feestmiddag georganiseerd. Naast een traditionele 100 meter en verspringen, stonden ook een werpspel en een stormbaan op het programma. Als afsluiting was er voor alle deelnemers een ‘worstestafette’. In plaats van een estafettestokje vonden de wissels plaats met een twee meter opblaasbare worst. Na de sportieve onderdelen werd gezamenlijk genoten van de hamburgers en braadworsten. Dit alles terwijl de dj’s Eric-Jan en Corne zorgde voor toepasselijke muziek met Duitse schlagers.

Naast atleten van Spado, namen aan de middag ook atleten deel van Sprint Breda, Spark Spijkenisse en Titurel Putte. Aan het eind van de middag werden er nog prijzen uitgereikt voor de best geklede mannelijke en vrouwelijke sporter, de pechprijs en de meest sportieve deelnemer. [l]