Aandacht voor hardrijders in Nispense straten

NISPEN - De Roosendaalse Lijst heeft bij het college van burgemeester en wethouders aandacht gevraagd voor de verkeersdrukte in Nispen. Inwoners zouden zich zorgen maken over de toename van het verkeer in hun dorp.

DOOR REMKO VERMUNT

Niet alleen de hoeveelheid verkeer, maar ook de snelheden waarmee deze auto's passeren baren de Roosendaalse Lijst zorgen. "Het betreft vooral de Bergsebaan, de Dorpsstraat, de Essenseweg en de Heijbeeksestraat", aldus Marco Schillemans. Het bewonersplatform Nispen gaat in samenwerking met de gemeente Roosendaal al een aantal proeven houden op de Bergsebaan en de Dorpsstraat, maar de Essenseweg en Heijbeeksestraat worden hierin nog niet meegenomen. "Terwijl uit gesprekken met het bewonersplatform, buurtpreventieteam en aanwonenden blijkt dat het 'steeds gekker' aan het worden is met de hoge snelheden", stelt de Roosendaalse Lijst. "Vooral Belgische automobilisten lijken steeds vaker Nispen te kiezen als aanrijroute van en naar de snelweg A58. Bewoners aan de Rozenakker geven aan, dat op de kruising met de Essenseweg het regelmatig bijna fout gaat (Rozenakker heeft voorrang)."

Schillemans wil daarom van het college weten of men bekend is met de snelheidsproblemen in de Heijbeeksestraat en Essenseweg in Nispen. "Zo ja, wat denkt u hieraan te gaan doen? Zo nee, zou u in gesprek hierover willen gaan om tot oplossingen te komen?" [l]