Herdenkingsconcert 100 jaar WO I

WOUW - Op zondag 11 november is het honderd jaar geleden dat er met de 'Wapenstilstand' een einde kwam aan de eerste wereldoorlog. Op deze dag herdenken we niet alleen de gevallen soldaten van de Eerste maar ook van de Tweede wereldoorlog en de oorlogen die daarna zijn geschied.

We herdenken, herinneren, vieren en zien uit naar 75 jaar bevrijding in Nederland. Het hoogtepunt van het concert wordt het 'Requiem voor de Mens' van Rob Goorhuis. Een stuk dat hij speciaal schreef voor WO I, maar ook voor andere oorlogen van de voorbije tijd.

Het Requiem wordt in het Nederlands gezongen door het gemengd Lambertuskoor uit Wouw en Gemengde zangvereniging Tavenu uit Dinteloord. Het geheel zal ondersteund worden door een gelegenheidsorkest uit Bergen op Zoom, doedelzak en orgel. Ook in het programma staan prachtige liederen van o.a. Huub Oosterhuis, 'In Flanders Fields' van Alexander Tilley e.a. De algehele leiding is in handen van dirigente Meike Warmoeskerken.

We nodigen u van harte uit voor dit sfeervol concert! Zondag 11 november in de Lambertuskerk Torenplein 1 te Wouw. Aanvang van het concert 15.00 uur.

Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de koren en aan de deur.[l]