De Roosendaalse Cas van Peer zal het opnemen tegen een Duitse bokser
De Roosendaalse Cas van Peer zal het opnemen tegen een Duitse bokser Foto:

Internationale wedstrijd
boksen naar Roosendaal

ROOSENDAAL - De top uit de nationale Olympische bokswereld komt op zaterdag 24 november naar Roosendaal voor een interland tegen het Duitse team Velbert.

DOOR REMKO VERMUNT

Roosendaalse organisaties, zoals RTC Zuid, Aleco Sport Visions en de High school of Boxing hebben de handen ineen geslagen met de Nederlandse boksbond om dit prestigieuze evenement naar Roosendaal te halen. De crème de la crème van de Nederlandse bokswereld strijdt deze avond om het felbegeerde kampioenschap in de Oberliga tegen Duitse collega's. "Voor Nederland komt een ijzersterk team uit met vaandeldragers Cas van Peer (17) en Chelsea Heijnen (19), beide uit Roosendaal." Van Peer heeft een indrukwekkende erelijst waaronder een bronzen medaille op het EK in Italië eerder dit jaar. Chelsea Heijnen is nationaal kampioen bij de dames en vocht onlangs haar eerste internationale duel bij de elite. Het Nederlandse team bestaat verder uit Rick de Nooijer, Brian Vossen, Luuk Elzinga, Lars van Tilburg en Luuk Zagers. "Het Nederlandse team is vastberaden om het publiek een grandioze avond te bezorgen en de felbegeerde winst in de competitie binnen te halen."

Het spektakel vindt plaats bij Talentencentrum Zuidwest Nederland op Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Ringspeaker van de avond is de Roosendaalse Cis Hoefnagels. Voor reguliere toeschouwers gaat de zaal om 18.00 uur open waarna de wedstrijden beginnen vanaf 19.00 uur. Zo rond de klok van 22.00 begint de afterparty met DJ Maui. Kaarten zijn slechts in beperkte mate nog verkrijgbaar via andre@aleco.nl [l]