10 jarige jubileum ATB tocht van de Molenrijders

WOUW - Op zondag 10 december is het weer zo ver, dan kan iedere mountainbiker/veldrijder weer deelnemen aan de ATB Tocht van RTC De Molenrijders. Bij Café Zalen Donkenhof aan de Roosendaalsestraat kan vanaf 8.30 uur iedereen starten voor een uitdagend avontuur in de mooie bossen van West-Brabant.

De Wouwse club is met het organiseren van de rit de afgelopen jaren zeer succesvol geweest: de tocht staat erg hoog aangeschreven als het gaat om organisatie en parcours. Dit jaar is het 10-jarig jubileum. Onderweg zal er daarom een speciale verassing zijn! Maar liefst 100 vrijwilligers zorgen voor een vlekkeloos verloop van de organisatie en het parcours doet de rest. Er moeten voor Nederlandse begrippen een behoorlijk aantal hoogtemeters worden overwonnen.

Extra hoogtemeters Kragge I en II
Praktisch vanaf de start zal evenals vorig jaar de voormalige vuilstortplaats De Kragge II worden beklommen. Nieuw is dat ook aan het einde van de tocht de oudere vuilstortplaats Kragge I bedwongen moet worden. In de volksmond wordt deze ook wel de Vlindertuin genoemd. Deze twee stortplaatsen zijn uitsluitend toegankelijk tijdens deze ATB tocht. Door het hoge zompige gras en de hellingshoek zijn het regelrechte kuitenbijters en een uitdaging om zonder af te stappen boven te komen.

4 Afstanden
Er kan gekozen worden uit de volgende afstanden: 20, 31, 50 en de marathon van 62 km. Het parcours verloopt grotendeels door de bossen van Bergen op Zoom en Wouwse Plantage.

De Heide
Het laatste gedeelte van alle afstanden gaat over het unieke stuifduin- en bosgebied van De Heide. Hier is een speciaal technisch traject uitgezet met korte bochten en steile hellingen. Gecombineerd met het losse zand zorgt dit voor veel fietsers aan het einde van de rit voor een afmattende uitdaging.
Hierna kan iedereen uitbollen naar de finish bij café zalen Donkenhof in Wouw waar iedereen van harte welkom is en getrakteerd wordt op een gratis kop heerlijke soep. Voor degenen die hun fiets willen laten reinigen stelt een carwash cabines gratis ter beschikking. [l]