Pittige strijd voor waterpolo jeugd DIO/Hieronymus DG1

ROOSENDAAL - Zaterdag 17 november speelde het waterpolo jeugdteam DIO/Hieronymus DG1 een thuiswedstrijd tegen ZPC De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. ZPC De Zeeuwse Kust is een van de sterkere teams uit de competitie, dus DIO/Hieronymus GD1 ging vastberaden de strijd aan met de Zeeuwen.

In de 1e periode kwam het team uit Vlissingen op 0-2. Een mooie stand tegen zo’n sterk team met grote jongens en meiden. In de 2e periode ging het echter opeens heel hard en kwam het al snel op 0-7 uit. Toen Bas echter de 1-7 wist te scoren, kreeg het team van DIO/Hieronymus DG1 weer meer moed en gaven ze écht alles wat ze konden.

Manley, Damian, Lars en Ayça hebben gevochten voor balbehoud en hun team bijgestaan in het creëren van kansen en het verdedigen van hun doel. Miguel had zijn familie uit Vlissingen speciaal voor deze wedstrijd meegenomen als supporter van DIO/Hieronymus DG1 en dat was niet voor niets; hij wist in de 3e periode de 2-9 te scoren met hulp van zijn team. Ook Lonneke kreeg 2 hele spannende kansen in deze periode, maar wist nét niet te kunnen scoren. Siem, Vito, Rick en Saar hebben de benen uit hun lijf gezwommen, maar konden niet voldoende in de buurt van het doel komen om ook punten te kunnen scoren. ZPC De Zeeuwse Kust was wakker geschrokken van de door ons gecreëerde kansen en hield daarmee de bal aan de andere zijde; al snel werd het 2-14.
Ons team van DIO/Hieronymus DG1 was echter niet van plan om het team uit Vlissingen op een 20-tal doelpunten uit te laten komen, dus bleven ze doorvechten en met de slimme inzet van krachten door het ruime aantal wisselspelers konden Bas en Jorrit de stand tot 5-16 opwerken. Met een prachtige redding van Yorick in de laatste seconden, bleef het hier ook bij voor deze wedstrijd. Wat hebben onze jongens en meiden hard gestreden! Chapeau!

DIO/Hieronymus DG1 staat met deze score op de voorlopige 2e plaats in de competitie. Een topprestatie van onze beginners! Volgende week treffen ze wederom een geduchte tegenstander. Dan speelt ons waterpolo jeugdteam tegen SBC2000 DG1 uit Breda. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus werd er zondagochtend al weer hard getraind door de spelers uit Etten-Leur.

Informatie

Lijkt waterpolo jou ook wel wat? Kom dan een keer meetrainen! DIO/Hieronymus DG1 bestaat deels uit spelers van Z&PC DIO en deels uit spelers van ZPV Hieronymus. Voor vragen, kun je contact opnemen met Johan Meeusen via voorzittertcp@gmail.com(Z&PC DIO, Etten-Leur), of Robert Elst via jeugdcoordinatorwaterpolo@zpv-hieronymus.com (ZPV Hieronymus, Roosendaal).[l]