Raad stemt in met snel internet in buitengebied

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal heeft afgelopen week een motie aangenomen waarmee de realisatie van snel internet in het buitengebied sneller mogelijk gemaakt moet worden.

DOOR REMKO VERMUNT

Al langere tijd vragen ondernemers en particulieren in het buitengebied om snel internet. Al sinds 2016 wordt er ook in de politiek aandacht besteed aan glasvezel in het buitengebied om de aanleg hiervan te bespoedigen. "Het voeren van deze gesprekken heeft tot nu toe geen concreet resultaat opgeleverd", stelden de politieke partijen in hun motie. Vooralsnog hanteerde de gemeente Roosendaal een graafdiepte van minstens 60 cm voor de aanleg van glasvezel. Volgens de indieners van de motie is dat een belemmerende factor in verband met de duurdere kosten die hieraan verbonden zijn. De verschillende partijen verzoeken in de motie dan ook om een graafdiepte toe te staan van veertig centimeter. Deze graafdiepte wordt ook gehanteerd in omliggende gemeentes, zoals Woensdrecht, Halderberge, Rucphen en Steenbergen. "Er is ook interesse vanuit diverse partijen om de aanleg van glasvezel ook voor de gemeente Roosendaal te realiseren op een graafdiepte van 40 centimeter."

Wethouder Cees Lok liet als reactie op de motie weten dat er gesprekken lopen met drie aanbieders van glasvezel. Begin volgend jaar wil hij duidelijkheid hebben in wie het glasvezel aan gaat leggen. [l]