Afbeelding
Foto: CultuurCompaan

Luuk van Overmeire wint Sjors Creatief tekenwedstrijd!

ROOSENDAAL - Luuk van Overmeire (Groep 4) van basisschool de Heiberg is als winnaar uit de bus gekomen bij de tekenwedstrijd van Sjors Creatief. Zijn tekening werd daarom gebruikt op de voorzijde van het boekje, maar daarnaast mocht Luuk ook een leuke workshop uitkiezen. Als winnaar van de tekenwedstrijd koos hij voor de workshop 'Graffiti tekenen'.

De cheque voor deze workshop werd uitgereikt door Marion Vriens namens de gemeente Roosendaal. Als cultuurbeleidsambtenaar was Marion positief verrast over het enthousiasme en de creativiteit van de bijna dertig leerlingen van deze Heibergklas. Vol trots overhandigde Marion dan ook de winnaarscheque aan de stralende Luuk. Samen met zijn hele klas ging Luuk dan ook aan de slag met fluoriserende stiften. Onder leiding van juf Maren (Move On Roosendaal) werden de mooiste graffiti kunstwerken gemaakt. 'Jullie gaan je eigen naam schrijven, maar dan in een echte graffiti stijl,' aldus juf Maren. En het eindresultaat mag er zeker wezen! De middag werd besloten met een luid applaus van de hele klas; waarmee zij 'hun Luuk' bedankte voor deze kleurrijke middag!

Sjors Creatief is een boekje dat jaarlijks wordt uitgegeven door CultuurCompaan in samenwerking met de gemeente Roosendaal en Rabobank Zuidwest-Brabant. Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle basisschoolleerlingen uit de gemeente een exemplaar van dit boekje. Hierin staan alle culturele activiteiten die in dat schooljaar plaatsvinden genoemd. Van dansen en zingen tot beeldhouwen en fotograferen. Alle cultuuraanbieders krijgen de gelegenheid om hun activiteit aan te bieden in het - elk jaar steeds dikker wordende – boekje. Voorafgaand aan de uitreiking wordt er elk jaar een tekenwedstrijd uitgeschreven. [l]