Tacco, Jose en Kevin samen met Con.
Tacco, Jose en Kevin samen met Con. con voermans

Eerste officiële Totaal karate stage en erkenning van KBN

ROOSENDAAL - Karate do SAN (Roosendaal) Leraar Con uit Etten Leur is afgelopen maandag uitgenodigd door Kevin en Jan Vervoort van Shotokan Vereniging Terheijden om zijn eigen ontwikkelde karate stijl, Totaal (So-go Ryu in het Japans) Karate te demonstreren. Wat Con toen nog niet wist zou het de 1e officiƫle stage zijn.

Hij had al goedkeuring van de Karate Bond Nederland (KBN) voor zijn 1e Dan Totaal karate, maar er was nog geen officiƫle toestemming gegeven voor zijn Totaal platform. Binnen de KBN zijn er diverse platformen, Wado, Shotokan, Gensai Ryu, Goju Ryu en Kyokushin. Samen met Rene Oerlemans uit Haarlem die het Sportkarate heeft als platform is Con nu de 2e die een andere richting is ingeslagen. TOtaal slaat de brug tussen semi en full, wedstrijd en realisme. Con is nu druk bezig om scholen zover te krijgen dat ze mee willen doen, maar ook mee gaan denken over de vervolgstappen, o.a. 2e tm 6e DAN eisen, meer toernooien op So-go Shobu regels, of wel Totaal regels. Voor nu hebben er al 3 scholen mee ingestemd hem te gaan ondersteunen. Een aantal scholen van buiten de KBN hebben al hun interesse uitgesproken, spannende tijden dus.

Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven, Rucphen, Oud-Gastel, Prinsenbeek en Essen (Bel).

Agenda tip:

Vanaf heden, te Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate.

1 december Battle of the teams Rotterdam.

7 september 2019, 17e open West Brabantse te Roosendaal.

www.karatedosan.nl - 06-24222772. [l]