Cursus 'leren reanimeren inclusief AED' succesvol voor KBO'ers

ROOSENDAAL - Vrijwilligers van KBO-Roosendaal hebben de cursus "leren reanimeren inclusief AED" met goed gevolg afgerond.

KBO Roosendaal is dé seniorenvereniging in Roosendaal. Voor onze ca. 1860 leden organiseren wij tal van activiteiten, uiteenlopend van ontspanning en ontmoeting tot individuele en collectieve belangenbehartiging. Een greep uit onze (ad hoc en vaste) activiteiten: Maandelijkse activiteiten in de vorm van ontspannende middagen en dagreizen; sportieve activiteiten wekelijks zoals dynamic-tennis, zumba, aqua-aerobic en in de zomer fietsen en jeu de boules.

Vrijwilligers
Enige tijd geleden werd er uit de hoek van onze vrijwilligers gevraagd of er een mogelijkheid was om een cursus hart-reanimatie te organiseren. Het bestuur vond dit een goede zaak, zeker voor zo’n grote seniorenvereniging als de onze en heeft een cursusleidster gevonden bij het Rode Kruis.
In november gingen enkele vrijwilligers met haar aan de slag. Naar verluid vond men het een pittige cursus maar na afloop van de 2e avond kon onze voorzitter Ada Oudhof aan onze mensen, een getuigschrift overhandigen. (Mannen gefeliciteerd hoor! En nu geldig houden!).
Door ziekte waren er een aantal deelnemers afgevallen. Bij een volgende keer kunnen ze zich opnieuw inschrijven. De cursus vonden wij een succes en gaan deze zeker herhalen!

KBO
KBO-Roosendaal bestaat, zonder onderbrekingen, al meer dan 65 jaar en kan steunen op meer dan 70 enthousiaste vrijwilligers die met grote betrokkenheid en inzet onze activiteiten mogelijk maken.
Om deze activiteiten voort te kunnen zetten, zijn we op zoek naar twee nieuwe bestuursleden, een secretaris en een voorzitter van de activiteitencommissie. In ons maandelijks ledenblad de Antenne, is meer informatie hierover opgenomen of u kunt die krijgen via secretaris.kbo.roosendaal@gmail.com. [l]